Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRINTRE STELE Luni, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Titus Iordan

2 Octombrie 2013
Vizualizari: 1976
Comentează add

Preotul ortodox Ioan Pop a fost arestat în Toronto, Canada, iar acuzaţiile formulate împotriva sa s-au înmulţit după ce fotografia i-a fost făcută publică.

Preot român din Canada, acuzat de agresiuni sexuale

titus-iordan

Imagine din Biserica "Toţi Sfinţii" din Toronto. Foto: totisfintii.com.

Preotul parohiei ortodoxe române "Toţi Sfinţii" din Toronto, Canada, a fost arestat la începului lunii septembrie şi acuzat de agresiune sexuală, relatează publicaţia canadiană online cp.24.com.

Potrivit aceleiaşi surse, arestarea preotului Ioan Pop a urmat unei plângeri depuse de o femeie, care susţine că a fost agresată în biserica aflată în zona de est a oraşului Toronto.

La acea dată, reprezentanţii poliţiei au facut publică fotografia preotului şi au declarat că este posibil să existe şi alte victime.

Până în prezent încă şapte femei, cu vârste cuprinse între 24 şi 43 de ani, au depus plangere împotriva lui Ioan Pop, care are acum de înfruntat opt acuzaţii de viol şi o acuzaţie de sechestrare, a declarat Teresa Curtis, detectiv al diviziei de infracţiuni sexuale.

Ea a precizat că noile acuzaţii fac referire la infracţiuni care este posibil să fi fost comise în perioada 2005-2011.

Potrivit siteului cp24.com, prima apariţie în faţa instanţei a preotului în vârstă de 54 de ani va avea loc pe 15 octombrie.

Ioan Pop se află în prezent în arestul poliţiei canadiene.

La data redactării ştirii, preotul Ioan Pop apare pe site-ul bisericii din Toronto (www.totisfintii.com) în funcţia de preot paroh.

Parohia "Toţi Sfinţii" din Toronto ţine canonic de Arhiepiscopia Ortodoxă Română din cele două Americi, entitate aflată în subordinea Patriarhiei Române.


Etichete preotbisericăagresiune sexualăTorontosexacuzaţiipoliţieCanadaIoan PopToţi Sfinţii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live