Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Gomboş

11 Octombrie 2019
Vizualizari: 705
Comentează add

Premiul Nobel pentru Pace i-a fost decernat premierului etiopian Abiy Ahmed Ali, pentru iniţiativa sa de a reglementa conflictul de frontieră dintre ţara sa şi Eritrea

Premiul Nobel pentru Pace: Premierul etiopian Abiy Ahmed Ali

catalin-gombos

Foto: Arhivă.

Premiul Nobel pentru Pace i-a fost decernat, anul acesta, premierului etiopian Abiy Ahmed Ali, pentru iniţiativa sa de a reglementa conflictul de frontieră dintre ţara sa şi Eritrea, a anuţat Comitetul Norvegian pentru Nobel.

Etiopia şi Eritrea au purtat un război la graniţă, între 1998 şi 2000 şi s-au privit cu ostilitate zeci de ani până când, odată cu venirea lui Ahmed Ali la putere în 2018, au restabilit relaţiile diplomatice.

Premierul etiopian s-a remarcat şi prin măsurile luate în plan intern, notează Al Jazeera, care citează eliberarea a mii de prizonieri politici, abrogarea stării de urgenţă, legalizarea partidelor de opoziţie şi anularea cenzurii media - toate în primele 100 de zile de guvernare.

După reluarea legăturilor cu Eritreea, Abiy Ahmed Ali s-a implicat, ca mediator, în reglementarea altor conflicte din Africa.

The Guardian notează că Ahmed Ali este cel de-al 24-lea african căruia îi este decernat un premiu Nobel, printre ceilalţi laureaţi numărându-se fostul secretar general ONU, Kofi Annan, şi fostul preşedinte sud-african, Nelson Mandela.


Etichete premiul nobel paceetiopiaabiy ahmed ali

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live