Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Sâmbătă, 24 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Leu

1 Februarie 2012
Vizualizari: 1723
Comentează add

Concursul european a fost câştigat de românul Andrei Purcărea pentru un articol despre persoanele cu dizabilităţi.

Premiul Euranet, acordat unui student

adriana-leu

Foto: Arhivă

Lansat de reţeaua pan-europeană de Radio Euranet, concursul a avut ca temă drepturile cetăţenilor europeni.

Tinerii jurnalişti reprezintă viitorul, pare să fie motto-ul concursului Euranet care a vrut, printre altele, să stimuleze creativitatea studenţilor europeni şi să contribuie şi mai mult la construirea unei relaţii durabile şi benefice între cetăţenii Europei şi instituţiile Uniunii.

Studenţii au fost invitaţi la Bruxelles pentru a intra în atmosfera de acolo, în schimbul unui material audio care să trateze drepturile pe care le au cetăţenii bătrânului continent.

"Cred că este foarte important ca tinerii să descopere valoarea treburilor europene. Astăzi, jurnalismul nu este suficient de bun, în viziunea mea, presa nu prea acoperă subiectele europene, ci pe cele americane sau ale restului lumii.", explică Jan Simmen, redactor-şef Euranet şi membru al juriului.

"Treburile europene sunt considerate plictisitoare, pentru că jurnaliştii trimişi acolo sunt plictisitori. Dacă am avea jurnalişti tineri, cu o viziune proaspătă care nu sunt plictisitori, ceea ce se şi întâmplă, aceştia ar veni cu poveşti noi; este exact ceea ce am văzut aici.", adăugă Jan Simmen. 

Reportajele au fost foarte bune, spune juriul, şi au tratat teme deosebite, majoritatea fiind axate pe drepturile pe care le au oamenii care fac parte din aşa-numitele categorii defavorizate în societate.

Câştigătorul concursului ne vorbeşte despre subiectul ales

Câştigătorul concursului, românul Andrei Purcărea, a ales să facă un material despre persoanele care prezintă dizabilităţi de vedere.

El a povestit, pentru Radio România, ce l-a determinat să aleagă acest subiect şi ce ar îmbunătăţi în politicile de ajutorare a persoanelor cu dizabilităţi. 

"Am avut, până acum, oportunitatea să întâlnesc astfel de persoane şi am fost profund impresionat când am discutat cu ei şi când am petrecut timp împreună. A fost o persoană cu deficienţă de vedere, cea cu care am stat de vorbă ultima oară, şi am rămas chiar marcat", a explicat Andrei Purcărea.

El a câştigat un stagiu de pregătire de patru săptămâni la un post de radio inclus în reţeaua Euranet şi o bursă ce acoperă cheltuielile de transport şi cazare.

În plus, va beneficia şi de un stagiu de alte două săptămâni la un post de radio care emite într-o limbă străină.


Etichete Euranetconcursstudenţi europenidrepturile cetăţenilorAndrei Purcărea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live