Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 21 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

24 Septembrie 2021
Vizualizari: 608
Comentează add

Laureatii Marelui Premiu, aleși de Consiliul Europei Nostra la recomandarea unui juriu independent de experți, au primit fiecare cate 10.000 de euro.

Premiu EUROPA NOSTRA pentru biserica de lemn din satul Urși, județul Vâlcea

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Biserica de lem din Urși, județul Vâlcea, în anul 2009 (înainte de restaurare).     Foto: Alexandru Baboș ro.wikipedia.org/wiki/Ur%C8%99i_(Pope%C8%99ti),_V%C3%A2lcea#/media/Fi%C8%99ier:Ursi.bis_lemn.V.jpg

Biserica de lemn din satul Urși, județul Vâlcea, din secolul al XVIII-lea restaurată într-un mod exemplar folosind materiale și tehnici tradiționale, conform unui proiect rezultat din colaborări internaționale, a obtinut in aceasta seara la Venetia unul dintre cele patru mari premii europene pentru patrimoniu cultural EUROPA NOSTRA AWARDS 2021.

 
Laureatii Marelui Premiu, aleși de Consiliul Europei Nostra la recomandarea unui juriu independent de experți, au primit fiecare cate 10.000 de euro. 
 
Premiile au fost acordate intr-o ceremonie organizata in cadrul Summit-ului patrimoniului cultural european, promovat de Europa Nostra, care se desfășoară la Veneția până pe 24 septembrie.
 
În acest an, cea mai înaltă distincție europeană în domeniul patrimoniului a fost aleasa dintre 24 de realizări exemplare din 18 țări europene, între care și România. 

Etichete EUROPA NOSTRA AWARDSsatcolibăUrșiVâlceapremiupatrimoniu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live