Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA RADIO Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Anca Șurian Caproş

9 Mai 2016
Vizualizari: 6550
Comentează add

Marilena Frâncu a primit astăzi un premiu de excelenţă pentru reportajele în care a surprins dramele pacienţilor cu tuberculoză multidrog rezistentă.

Premiu de excelenţă pentru campania "Priveşte-mă prin ochii mei!"

anca-surian-capros

 

Din 2017, finanţarea externă pentru tratamentul pacienţilor cu forme rezistente ale tuberculozei va fi întreruptă. În aceste condiţii, deşi tratamentul tuberculozei este gratuit în România, fondurile publice nu ajung pentru formele rezistente ale bolii. Subdiagnosticarea sau diagnosticarea târzie şi lipsa medicamentelor necesare duc la apariţia tuberculozei multi-drog rezistente şi a tuberculozei extrem de rezistente la tratament.
 
În acest context, Ambasada Statelor Unite ale Americii şi Asociaţia pentru Sprijinirea Pacienţilor cu tuberculoză multi-drog rezistentă au discutat astăzi despre modul în care trăiesc aceşti pacienţi şi ce se poate face în continuare. Au fost premiaţi, de asemenea, jurnaliştii participanţi la Concursului „Priveşte-mă prin ochii mei!”, care au vorbit în reportajele lor despre drama pacienţilor cu tuberculoză multidrog rezistentă. Marilena Frâncu a primit Diploma de Excelenţă pentru documentarul difuzat de curând şi în emisiunea „La dispoziţia dumneavoastră”.
Audio: 

Diplomele de Excelenţă au fost înmânate de către  E.S. Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti.
 

Etichete tuberculoza multi-drog rezistentăpriveste-ma prin ochii mei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live