Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Corina Negrea

10 Decembrie 2019
Vizualizari: 316
Comentează add

Premiile Nobel vor fi acordate la Stockholm şi Oslo

corina-negrea

 Foto: Arhivă.

Premiile Nobel vor fi acordate oficial astăzi, în cadrul unor ceremonii care vor avea loc la Stockholm şi Oslo.

La Stockholm este programat şi un protest faţă de laureatul pentru literatură, austriacul Peter Hanke, acuzat că ar fi negat crimele de război comise de sârbi în timpul războiului din Bosnia şi Herţegovina.

În capitala Norvegiei, Oslo, va fi înmânat, ca de obicei, Premiul Nobel pentru Pace, care în acest an i-a fost decernat premierului reformist al Etiopiei, Abiy Ahmed, pentru eforturile de reglementare a conflictului dintre ţara sa şi Eritreea. Trimisul nostru, Corina Negrea, are detalii:

Reporter: Cele două ceremonii vor avea loc la Stockholm, dar și la Oslo - aici, prima, la ora 14:00, ora României, la Primăria din Oslo, în prezența familiei regale norvegiene, a reprezentanților Guvernului norvegian, dar și a corpului diplomatic acreditat la Oslo. Două ore și jumătate mai târziu, Sala de concerte din Stockholm va găzdui ceremonia decernării celorlalte premii prevăzute în testamentul lui Alfred Nobel, anume, cele pentru chimie, fizică ştiințe economice - titulatura corectă fiind Premiul Băncii Centrale a Suediei în Științe Economice în memoria lui Alfred Nobel -, medicină sau fiziologie, dar și cele pentru literatură, atât pentru anul 2018, cât și pentru 2019.

Ambele ceremonii vor fi urmată de banchete pe care Fundația Nobel le oferă în fiecare an în onoarea laureaților anului respectiv. Cea de la Oslo va avea loc la Grand Hotel, în timp ce la Stockholm, aceasta se va ține în tradițională Sală Albastră a primăriei orașului.

Toate aceste evenimente vor fi transmise în direct de televiziunile norvegiană și suedeză, dar și pe canalele de social media ale Fundației Nobel.


Etichete NobelpremiiStockholmOslo

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live