Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Diana Domenico

29 Aprilie 2014
Vizualizari: 1163
Comentează add

Trofeul pentru cel mai bun spectacol a fost obţinut de către Silviu Purcărete, care semnează regia spectacolului ”Victor sau copiii la putere”, de la Teatrul Maghiar de Stat Cluj.

Premiile Galei UNITER 2014 Premiile Galei UNITER 2014 - Conține audio

diana-domenico

Gala UNITER. Foto: Arhivă

Luni seară s-au acordat Premiile celei de-a XXII-a ediţie a Galei UNITER 2014, la Palatul Culturii din Târgu Mureş.

Trofeul pentru cel mai bun spectacol a fost obţinut de către Silviu Purcărete, care semnează regia spectacolului ”Victor sau copiii la putere”, de la Teatrul Maghiar de Stat Cluj.

Senatul UNITER i-a acordat regizorului Mihai Măniuţiu premiul pentru întreaga activitate.

Premiul pentru cea mai bună regie i-a fost înmânat lui László Bocsárdide pentru spectacolul Hamlet, de la Teatrul „Tamási Áron” din Sfântu-Gheorghe.

Alexandra Fasolă a primit trofeul pentru cea mai bună actriţă în rol principal, cu rolul titular din spectacolul Yentl, de la Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti.

Audio: Pomilius Onofrei a surprins euforia sălii,dar şi emoţia artiştilor.

Cornel Răileanu a primit premiul pentru cel mai bun actor în rol principal, cu interpretarea Personajului din spectacolul Ce nemaipomenită aiureală, de la Teatrul Naţional din Cluj.

Victor Rebengiuc a primit premiul de excelenţă, în aplauzele nesfârşite ale publicului. Actorul a dedicat acest trofeu generaţiei de aur 1956, din care face parte.

Premiul UNITER pentru critică teatrală i-a fost acordat lui Mircea Morariu, iar regizoarea Gianina Cărbunariu a obţinut premiul pentru cel mai bun spectacol documentar, cu „Tipografic majuscul“.

Scenografa Anca Pâslaru a fost distinsă cu premiul pentru întreaga activitate,

Premiul pentru cea mai bună scenografie a stagiunii trecute, înmânat de Laurenţiu Damian, a fost obţinut de către József Bartha pentru scenografia spectacolului Hamlet, Teatrul „Tamási Áron” Sfântu-Gheorghe.


Etichete Targu MurespremiiUNITERSilviu Purcarete

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live