Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 09 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

4 Iunie 2019
Vizualizari: 413
Comentează add

Premierul Viorica Dăncilă - întâlniri cu lideri europeni

amalia-bojescu

Foto Agerpres

Premierul Viorica Dăncilă este la Bruxelles, unde urmează să discute, astăzi, cu preşedintele şi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene despre preşedinţia României la Consiliul Uniunii şi despre postul de comisar ce îi revine ţării noastre.

Ea are programată o întâlnire şi cu preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni, cu scopul a relua relaţiile PSD cu această familie politică - transmite corespondentul RRA Amalia Bojescu.

Reporter: În mai puțin de o lună, România își încheie președinția rotativă la Consiliul Uniunii Europene, iar în acest context premierul Viorica Dăncilă va discuta cu liderii Comisiei Europene Jean-Claude Juncker și Frans Timmermans pe marginea rezultatelor obținute până acum, dar și despre obiectivele pentru perioada rămasă.

Viorica Dăncilă: Voi transmite încă o dată atașamentul României față de valorile europene și, de asemenea, voi discuta ca în contextul alegerilor europarlamentare să vedem ceea ce avem de făcut pentru o prezență cât mai bună pentru funcțiile despre care au început deja discuțiile, atât în Parlamentul European, dar și pentru portofoliul de comisar european.

Reporter: De asemenea, premierul român, Viorica Dăncilă, în calitatea sa de președinte interimar al PSD, va avea o întâlnire și cu președintele Partidului Socialiștilor Europeni, Serghei Stanișev, pentru a relua relațiile cu această familie politică la nivel european. Socialiștii europeni au anunțat public, în urmă cu aproape două luni, că au înghețat relațiile cu PSD din cauza atacurilor constante la statul de drept și independența justiției.

Premierul Viorica Dăncilă spunea că semnalele primite de la Bruxelles pe tema justiției au fost de multe ori bazate pe dezinformări.
 


Etichete Viorica DăncilăBruxelleslideri europeni

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live