Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, Liga Europa, play-off - continuare Joi, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Mai 2018
Vizualizari: 884
Comentează add

Viorica Dăncilă şi-a exprimat aprecierea pentru susţinerea de către Biserica Catolică a comunităţilor româneşti din diaspora.

Premierul Viorica Dăncilă în audienţă privată la Papa Francisc

radiojurnal

  Viorica Dăncilă              Foto: europarl.europa.eu/meps/ro/95281/Viorica_DĂNCILĂ.

Premierul Viorica Dăncilă a fost primită vineri, 11 mai, la Vatican în audienţă privată de Papa Francisc. Şeful Executivului de la Bucureşti i-a mulţumit Suveranului Pontif pentru atenţia acordată constant relaţiilor cu România şi şi-a exprimat speranţa că Sfântul Părinte va vizita România.

A fost discutată şi dorinţa de a se spori prezenţa românească la Vatican, printr-o serie de manifestari culturale, academice şi religioase, având în vedere că în acest an este marcat Centenarul creării statului român modern. Premierul Dăncilă a pledat şi pentru aprofundarea relaţiilor bilaterale, în condiţiile în care România va prelua de la 1 ianuarie preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.  

Potrivit unui comunicat al Executivului, Viorica Dăncilă s-a întâlnit şi cu Cardinalul Pietro Parolin, Secretar de Stat al Papei Francisc. Cu această ocazie, premierul şi-a exprimat aprecierea pentru susţinerea de către Biserica Catolică a comunităţilor româneşti din diaspora.

 

Etichete Cardinalul Pietro ParolinPapa Francisccatolicsuveran pontif

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live