Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Matei

2 Iulie 2013
Vizualizari: 1487
Comentează add

Preşedintele chinez Xi Jinping a salutat prezenţa premierului Ponta la Beijing şi faptul că prim ministrul este cel care conduce delegaţia României la forumul economic de miercuri.

Premierul Victor Ponta, primit de preşedintele Chinei

angela-matei

Întâlnire la nivel înalt româno-chineză la Beijing. Foto: gov.ro.

Premierul Victor Ponta este primul conducător din Europa Centrală şi de Est cu care se întâlneşte noul preşedinte al Chinei, Xi Jinping.

Declaraţia a fost făcută de liderul de la Beijing, după întrevederea pe care a avut-o, marţi dimineaţă, în capitala chineză, cu şeful guvernului român.

După o serie de întâlniri cu caracter economic avute luni, pentru marţi este programată partea diplomatică a vizitei in China.

Victor Ponta se află într-un turneu de patru state asiatice, în care şi-a propus să atragă noi investiţii în România.

Xi Jinping a salutat prezenţa premierului Ponta la Beijing şi faptul că prim ministrul este cel care conduce delegaţia României la forumul economic de miercuri.

Preşedintele a precizat, de asemenea, că s-a mai întâlnit cu Victor Ponta în 2009, la Bucureşti, cu prilejul a 60 de ani de relaţii diplomatice româno-chineze.

"Este pentru prima dată când dvs vizitaţi China după luarea in primire a funcţiei de premier al României. Totodată, sunteţi primul dintre liderii din ţările Europei Centrale şi de Est cu care m-am întâlnit după ce eu am preluat funcţia de preşedinte al Chinei.

"Dumneavoastră aţi venit personal pentru a participa la reuniune în fruntea unei delegaţii, fapt care dovedeşte importanţa deosebită acordată de guvernul român şi în special de dvs personal faţă de relaţiile chino-române", a declarat preşedintele Chinei.

La rândul său, Victor Ponta şi-a exprimat speranţa că această relaţie specială se va reflecta şi în plan economic.

"Vă mulţumesc în mod specail pentru această întâlnire, pentru că îmi dă ocazia să transmit dorinţa României de a continua această relaţie extraordinară, de a o transmite odată cu fiecare nouă generaţie de lideri, la Beijing şi la Bucureşti", a spus premierul român.

După amiază, Victor Ponta se întâlneşte cu premierul chinez.


Etichete ChinaVictor PontaROmâniaBeijingXi Jinping

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live