Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 14 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alin Şerbănescu

29 Octombrie 2015
Vizualizari: 778
Comentează add

Premierul Victor Ponta pledează pentru transparenţa guvernării şi pentru investiţia în noile tehnologii care să-i implice pe cetăţeni în luarea deciziilor.

Premierul Victor Ponta pledează pentru transparenţa guvernării

alin-serbanescu

Prim-ministrul Victor Ponta. Foto: gov.ro.

Premierul Victor Ponta pledează pentru transparenţa guvernării şi pentru investiţia în noile tehnologii care să-i implice pe cetăţeni în luarea deciziilor.

Într-un discurs ţinut în Mexic, la Summitul Global pentru o Guvernare Deschisă, premierul Ponta le-a spus participanţilor că, deşi România este o democraţie tânără şi un membru proaspăt al Uniunii Europene, autorităţile de la Bucureşti încearcă să atingă standardele internaţionale de democraţie în ceea ce priveşte guvernarea.

Premierul Victor Ponta a afirmat că transparenţa reprezintă alegerea cea mai bună pentru un guvern, aceasta deoarece oamenii se aşteaptă la deschidere şi sunt pregătiţi să acorde încredere executivului dacă acesta dovedeşte că nu are nimic de ascuns.

Victor Ponta a subliniat că este de datoria guvernanţilor să împărtăşească din cunoştinţele dobândite deoarece pot fi învăţate lucruri utile din orice experienţă, chiar în cazul în care ţările şi sistemele politice diferă.

Premierul Victor Ponta a mai vorbit în cadrul summit-ului din Mexic despre modul în care cetăţenii preferă să acceseze serviciile publice, dar şi despre rolul societăţii civile în îmbunătăţirea actului de guvernare.

”Noile tehnologii determină probabil cea mai radicală schimbare în actul de guvernare.

”România are aproximativ 20 de milioane de cetăţeni, cărora nu le place să meargă zilnic la instituţiile publice.

”Aceştia preferă să acceseze serviciile publice de pe telefoanele mobile şi de pe calculatoare pentru a economisi timp şi bani.

”În acest sens cred că este în interesul guvernelor să investească în noile tehnolgii şi să le aplice în activităţile guvernamentale”, a afirmat Victor Ponta.

În discursul susţinut la Summitul Global pentru o Guvernare Deschisă, care are loc în Mexic, premierul Victor Ponta a apreciat că într-o lume în schimbare guvernele trebuie să se adapteze pentru a răspunde aşteptărilor din ce în ce mai mari ale cetăţenilor.


Etichete premierul Victor Pontatransparența guvernăriiSummitul Global pentru o Guvernare DeschisăMexic

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live