Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 04 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

7 August 2012
Vizualizari: 1228
Comentează add

Numirea premierului ca ministru interimar vine după ce Titus Corlăţean, ministrul justiţiei, a preluat externele, iar desemnata Mona Pivniceru trebuie să demisioneze din CSM.

Premierul Victor Ponta, interimar la justiţie

sorin-solomon

Preşedintele interimar Crin Antonescu(st.) şi premierul Victor Ponta(dr.) la depunerea jurământului de noii ministri. Foto: Agerpres.

Administraţia prezidenţială precizează că preşedintele interimar, Crin Antonescu, a semnat, marţi, decretul pentru desemnarea premierului Victor Ponta ca ministru interimar al justiţiei.

Desemnarea premierului Victor Ponta ca ministru interimar al justiţiei a venit după ce luni cel care deţinea portofoliul justiţiei, Titus Corlăţean, a preluat ministerul afacerilor externe.

Victor Ponta o propusese în locul lui Titus Corlăţean pe Mona Pivniceru, care este şi membru al CSM.
   
Secţia pentru judecători a CSM a decis însă luni, în unanimitate, că Mona Pivniceru nu poate fi detaşată la ministerul justiţiei.
   
"Este vorba de o incompatibilitate: doamna Pivniceru nu poate fi ministru al justiţiei atâta vreme cât nu s-a dispus detaşarea acesteia de la CSM", a precizat luni preşedintele CSM, Alina Ghica.
   
Alina Ghica a adăugat că, pentru a obţine detaşarea, Mona Pivniceru trebuie mai întâi să-şi dea demisia din CSM.
   
Luni seară, premierul Victor Ponta a spus că numirea Monei Pivniceru în funcţia de ministru al justiţiei a fost amânată câteva zile din cauza procedurilor de detaşare.
   
"Din punctul meu de vedere e doar o amânare de câteva zile. Doamna Pivniceru, conform legii, a solicitat detaşarea din partea CSM, însă astă seară CSM a decis că numai în măsura în care îşi dă demisia poate să beneficieze de această detaşare.

"Am discutat cu doamna judecător Pivniceru, mi-a spus că este de acord să demisioneze din CSM şi că zilele următoare va face demersurile necesare.

"Cred că în zilele următoare - depinde aici şi de rapiditatea procedurilor - sper că în două, trei, cinci zile să putem finaliza procedura de numire a doamnei Pivniceru în funcţie", a explicat Victor Ponta.


Etichete Crin AntonescuVictor PontaTitus CorlăţeanMona PivniceruCSMjustiţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live