Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA ROMANILOR - continuare Marţi, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Martie 2015
Vizualizari: 785
Comentează add

Premierul Victor Ponta a spus că l-a informat pe preşedintele Klaus Iohannis că se gândeşte la trei persoane pe care va încerca să le convingă să ocupe aceast post.

Premierul "va începe discuții pentru un nou ministru de finanțe"

radiojurnal

Prim-ministrul Victor Ponta. Foto: gov.ro.

Premierul Victor Ponta a anunţat că va începe astăzi discuţii pentru a găsi un nou ministru al finanţelor, după ce Darius Vâlcov, acuzat de corupţie, şi-a depus demisia.

Premierul a spus că l-a informat pe preşedintele Iohannis că se gândeşte la trei persoane pe care va încerca să le convingă să ocupe această poziţie-cheie în executiv.

Darius Vâlcov va mai conduce însă o scurtă perioadă ministerul, până când noul Cod fiscal va fi trimis legislativului - a precizat aseară Victor Ponta la un post de televiziune.

"I-am cerut să termine Codul fiscal, pentru că e o chestie mult prea... Cum să vă spun, dacă aduc acuma pe altcineva, de mâine să ia de la cap Codul fiscal e complicat.

"Şi, între timp, i-am şi spus preşedintelui: N-am pe cineva acum, în seara asta, pe care să vi-l propun ministru de finanţe, pentru că e o chestie mult prea serioasă şi eu nu mai ştiu cine vrea, ca să vă spun foarte direct.

"Am vreo trei oameni pe care trebuie să-i conving, că nu ştiu dacă mai vrea vreunul dintre ei", a afirmat premierul Victor Ponta.  

Guvernul consideră că noile reglementări care relaxează substanţial fiscalitatea vor accelera creşterea economică.

Darius Vâlcov a fost iniţiatorul politic al proiectului.

El este ministru de finanţe de trei luni.

DNA a anunţat că este pus sub urmărire penală pentru că ar fi luat mită aproape 2 milioane de euro de la un om de afaceri acum aflat în închisoare.


Etichete premierVictor PontapreședinteKlaus Iohannisministru de finanțeDarius Vâlcovnoul cod fiscal

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live