Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Duminică, 31 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Iunie 2018
Vizualizari: 828
Comentează add

În cadrul întrevederii, Viorica Dăncilă a adus în discuţie tema riscurilor şi ameninţărilor cu care se confruntă NATO, explorând modalităţile de consolidare a cooperării aliaţilor.

Premierul V. Dăncilă s-a întâlnit cu premierul Lituaniei, S. Skvernelis

radiojurnal

  Viorica Dăncilă              Foto: europarl.europa.eu/meps/ro/95281/Viorica_DĂNCILĂ.

Premierul Viorica Dăncilă şi omologul său lituanian, Saulius Skvernelis au constatat - după discuţiile avute la Vilnius - că există perspective pentru aprofundarea cooperării sectoriale bilaterale în domenii precum IT, energie, industria chimică, industria alimentară, agricultură, infrastructură şi securitate energetică.

Cei doi demnitari au analizat şi posibilitatea coordonării pe anumite dosare europene, precum susţinerea Parteneriatului Estic şi viitorul Europei. O atenţie deosebită a fost acordată problematicii securităţii, în condiţiile intereselor împărtăşite atât de România, cât şi de Lituania privind asigurarea securităţii flancului estic al NATO, respectiv a securităţii energetice.

Un obiectiv comun pentru ambele state este consolidarea stabilităţii şi securităţii în Vecinătatea Estică. În cadrul întrevederii, Viorica Dăncilă a adus în discuţie şi tema riscurilor şi ameninţărilor cu care se confruntă Alianţa Nord-Atlantică, explorând modalităţile de consolidare a cooperării între statele aliate, în special între cele din flancul estic al NATO. 


Etichete Saulius SkvernelisViorica DăncilăNATOLituaniacooperare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live