Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Redacția Online

16 Februarie 2016
Vizualizari: 1035
Comentează add

Senatorii îi solicită premierului Cioloş să prezinte în Senat, la ora 10.30, o informare în legătură cu decizia de evacuare a sediilor televiziunilor trustului Intact.

Premierul, somat de senatori în cazul trustului "Intact" Premierul, somat de senatori în cazul trustului "Intact" - Conține audio

redactia-online

Premierul Dacian Cioloș și președinții Senatului Călin Popescu Tăriceanu (centru) și Camerei Deputaților Valeriu Zgonea (dreapta). Foto: Arhivă.

Senatorii solicită premierului Dacian Cioloş să prezinte mâine în plenul Senatului, la ora 10.30,  o informare în legătură cu activitatea  ANAF, care vizează decizia de evacuare a sediilor televiziunilor care  fac parte din trustul Intact.

Solicitarea a venit din partea preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi a fost susţinută prin vot de toate grupurile parlamentare, cu 70 de voturi "pentru", două "împotrivă" și trei abțineri.

În solicitare, Senatorii au susţinut că decizia ANAF ar fi "o încălcare a dreptului de exprimare" şi "o încercare de suprimare a libertăţii presei".

Citiți mai multe despre acest subiect pe siteul nostru politicaromânească.ro.

ANAF a notificat luni, în scopul evacuării, persoanele juridice care ocupă imobilele confiscate prin decizia definitivă a instanţei în cazul privatizării frauduloase a ICA.

Printre acestea este și sediul televiziunilor ce fac parte din trustul de presă Intact şi care trebuie să evacueze clădirea în termen de cinci zile.

Odată cu condamnările definitive pentru fapte de corupţie ale celor 12 persoane vizate de amplul dosar instrumentat de DNA, instanţa a decis şi confiscarea unor sume de bani, precum şi a unor bunuri, pentru recuperarea prejudiciului de milioane de euro adus bugetului de stat.

În cazul lui Dan Voiculescu, aflat în prezent în închisoare, unde execută pedeapsa de zece ani pentru spălare bani în formă continuată, judecătorii au decis, printre altele, şi confiscarea mai multor clădiri şi terenuri din zona de nord a Capitalei, inclusiv imobilul situat pe Şoseaua Bucureşti-Ploieşti, de unde transmit televiziunile deţinute de familia sa.

Sentinţa definitivă a fost pronunţată în urmă cu un an şi jumătate de Curtea de Apel Bucureşti.

AUDIO: Interviu cu jurnalistul Adrian Ursu de la Antena 3, despre decizia ANAF de evacuare a sediilor televiziunilor din trustul Voiculescu.


Etichete dacian ciolosciolos somat de tariceanuanaf cere evacuarea televiziunilor lui voiculescutrustul intact

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live