Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Luni, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

3 Octombrie 2017
Vizualizari: 924
Comentează add

Guvernele român şi bulgar s-au reunit la Varna în cea de-a patra şedinţă de lucru comună.

Premierul român propune o linie feroviară rapidă București-Sofia-Atena

petruta-obrejan

 Mihai Tudose. Foto: facebook.com/MihaiTudosePM

Guvernele român şi bulgar s-au reunit, astăzi, la Varna, în cea de-a patra şedinţă de lucru comună.

Pe agenda membrilor celor două cabinete figurează, între altele, cooperarea economică, infrastructura de transport şi cea energetică, dezvoltarea regională şi cooperare transfrontalieră.

Astăzi, la Varna, guvernele român şi bulgar îşi propun să discute împreună o serie de teme care interesează în mod real ambele ţări. Şi mă refer la cooperarea economică, transfrontalieră, la infrastructura de transport dar şi la cea energetică.

Desigur, în atenţia miniştrilor, se vor afla şi subiecte legate de piaţa muncii, de afaceri interne şi nu în ultimul rând de dezvoltarea regională. În acest sens, premierul Mihai Tudose și ministrul interne, Carmen Dan, au participat alături de autorităţile bulgare, în această dimineaţă, şi la inaugurarea la Lipniţa-Kainargea,a unui nou punct de trecere a frontierei.

De altfel, atât partea română cât şi cea bulgară, îşi propun accelerarea proiectelor privind două noi poduri peste Dunăre şi tot în acest spririt, premierul Mihai Tudose îi propunea omologului său bulgar conectarea capitalelor Bucureşti-Sofia şi Atena printr-o lunie feroviară rapidă de persoane.

Şedinţa de guvern comună a început cu o întrevedere a celor doi premieri, toate subiectele amintite fiind prezentate şi dezvoltate ulterior în cadrul celor două delegaţii.

Un alt subiect care va fi abordat se referă la demersurile în vederea preluării preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, mai întâi de Bulgaria, în primul semestru al anului viitor şi un an mai târziu de România.

La finalul şedinţei de la Varna, va fi semnată şi o declaraţie comună care va stabili principalele direcţii ale cooperării în plan bilateral, regional, european, euroatlantic şi internaţional.

Tot la Varna, în această după amiază, în jurul orei 17:00 se va desfăşura şi o reuniune a premierilor din România, Bulgaria, Serbia şi Grecia.


Etichete linie feroviară rapidă București-Sofia-AtenapremierMihai TudoseBulgaria

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live