Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Septembrie 2019
Vizualizari: 672
Comentează add

Programul vizitei mai include o întrevederi cu oficiali americani de rang înalt, reprezentanţi ai mediului de afaceri şi cu cetăţeni ai Republicii Moldova stabiliţi la Washington.

Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, în vizită oficială în SUA

radiojurnal

   Maia Sandu.                  Foto: Arhivă/ Radio Chisinau

Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, se află într-o vizită oficială în Statele Unite, având pe agendă priorităţile în consolidarea dialogului strategic dintre cele două ţări. În această seară, Maia Sandu are programată o întâlnire cu administratorul programului USAID, Mark Green.

Programul vizitei mai include o întrevederi cu oficiali americani de rang înalt, reprezentanţi ai mediului de afaceri şi cu cetăţeni ai Republicii Moldova stabiliţi la Washington. Din delegaţia condusă de Maia Sandu face parte şi ministrul de interne, Andrei Năstase, care s-a întâlnit cu reprezentanţi ai Biroului Federal de Investigaţii, pentru a le cere sprijinul în localizarea fostului lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, după cum a relatat Victor Pogor, de la Radio Chişinău.

Victor Pogor: Vicepremierul Andrei Năstase a anunţat că a avut întrevedere la Washington cu înalţi funcţionari din cadrul Biroului Federal de Investigaţii şi le-a solicitat partenerilor americani sprijin în localizarea şi aducerea în ţară a lui Vlad Plahotniuc şi Ilan Shor, precum şi a tuturor celor care au comis ilegalităţi. El susţine că a primit asigurări că FBI va oferi întreg sprijinul său pentru ca în Republica Moldova să se facă în sfârşit dreptate.

Fostul preşedinte al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a dispărut din Republica Moldova în luna iunie, cu puţin timp înainte ca partidul său să renunţe la putere, după ce la Chişinău se formase o nouă majoritate parlamentară dintre socialişti şi pro-europenii de la ACUM.


Etichete MoldovaMaia Sanduvizită oficialăsua

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live