Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Marţi, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mariana Vasilache, Radio Chişinău

22 Iunie 2020
Vizualizari: 312
Comentează add

Premierul R. Moldova cere prelungirea stării de urgenţă sanitară

mariana-vasilache-radio-chisinau

      Foto: Arhivă.

Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, s-a pronunţat pentru prelungirea stării de urgenţă sanitară după 30 iunie, în condiţiile creşterii cu peste 20% a numărului de infectări săptămânale cu noul coronavirus, pe fondul relaxării restricţiilor impuse de pandemie.

Autorităţile au raportat în total 14.200 de cazuri de contaminare şi 476 de decese, inclusiv în rândul personalului medical. 

Comisia Națională pentru Sănătate Publică se va întruni marți, 23 iunie, în ședință și va discuta extinderea stării de urgență. Premierul Ion Chicu a semnalat că săptămâna trecută, numărul de îmbolnăviri a fost cel mai mare de la începutul pandemiei în Republica Moldova.

"Este clar că o dată cu reluarea activităților economice pe plan mondial și la noi, numărul acestor cazuri creşte şi este important ca sistemul medical să facă față acestei provocări", declarat premierul Ion Chicu.
 
Potrivit premierului, după ce a fost majorat numărul de locuri în spitale, în prezent, acestea sunt ocupate în proporţie de 50%, dar a accentuat că este deficit de personal medical, care este extenuat.
 
Pe de altă parte, Primăria Chișinăului, unde sunt cele mai multe cazuri de COVID, a anunțat că în spitalele strategice municipale sunt ocupate 600 de paturi din numărul total de 672 de locuri și că paturi sunt tot mai puține.
 

Etichete coronavirusRepublica MoldovaChișinăuIon Chicu,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live