Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI (DEZBATERE RRA) Joi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriela Tătărău

11 Aprilie 2013
Vizualizari: 983
Comentează add

Pe ordinea de zi se află, între altele, nota referitoare la ordonanţa de guvern prin care au fost reduse atribuţiile CSM în procedura de desemnare a judecătorului român la CEDO.

Premierul participă la şedinţa CSM

gabriela-tatarau

Premierul Victor Ponta. Foto: Arhivă Reuters

Primul-ministru Victor Ponta participă, joi, în calitate de ministru interimar al justiţiei, la şedinţa săptămânală a Consiliului Superior al Magistraturii.

Pe ordinea de zi se află, printre altele, nota referitoare la ordonanţa de guvern prin care au fost reduse atribuţiile CSM în procedura de desemnare a judecătorului român la CEDO.

Secţia pentru procurori a CSM a devansat, miercuri, calendarul avizării celor şase candidaţi propuşi pentru funcţiile de conducere din parchete.

Aceştia vor fi intervievaţi în 8 şi 9 mai, iar avizele vor fi trimise ministerului justiţiei pe 10 mai, în loc de 3 iunie, cum se anunţase iniţial.

Proiectele manageriale ale candidaţilor au fost publicate pe pagina de internet a consiliului şi vor rămâne în dezbatere publică până pe 30 mai.

Preşedintele CSM, Oana Schmidt Hăineală, spune că devansarea calendarului a fost posibilă întrucât toate documentele solicitate ministerului de justiţie au fost primite mai devreme decât se estimase. 

"Intervalul de timp pe care noi am decis să îl lăsăm le foloseşte şi candidaţilor pentru a se pregăti în vederea susţinerii interviului. În decizia noastră, am respectat standardele impuse de sistemul judiciar, de seriozitatea unei astfel de proceduri şi exigenţele Comisiei Europene care, în mod constant, a solicitat o dezbatere publică, transparentă asupra proiectelor candidaţilor, care să se deruleze într-un interval de timp suficient pentru ca o astfel de dezbatere să aibă garanţia seriozităţii", a spus Oana Schmidt Hăineală.

Potrivit legii, avizul CSM în privinţa candidaţilor propuşi de ministrul justiţiei pentru funcţiile de conducere din Parchetul General, DNA şi DIICOT este consultativ, decizia finală aparţinând preşedintelui ţării.


Etichete CSMcalendaraudierepremierVictor Pontaşedinţă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live