Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

23 Mai 2020
Vizualizari: 492
Comentează add

Premierul palestinian a acuzat Israelul că a încălcat acordurile semnate

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Foto: Captură Google Maps

Prim-ministrul palestinian Mohammad Shtayyeh a acuzat Israelul că a încălcat acordurile semnate şi, în consecinţă, Autoritatea Palestiniană nu mai este obligată să respecte aceste acorduri.


Reporter: Anexarea oricărui sector din Cisiordania reprezintă o amenințare la adresa proiectului naţional palestinian, a declarat premierul Mohammad Shtayyeh, precizând că Autoritatea Palestiniană nu mai este obligată să respecte acordurile semnate.

Oficial, palestinienii au anunțat în această săptămână oprirea coordonării în materie de securitate cu Israelul și totodată, a legăturilor de securitate cu Agenția Statelor Unite, ca formă de protest față de ceea ce palestinienii numesc aprobarea anexării a 30% din Cisiordania prin trecerea sub suveranitate israeliană a așezărilor evreiești și a Văii Iordanului, considerată zonă strategică de securitate pentru Israel.

Palestinienii susțin că planul american pune capăt perspectivei "soluției de pace cu două state".

În această săptămână, pentru prima oară a fost un zbor cargo de la Abu Dhabi la Tel Aviv cu material medical pentru palestinieni.

Ramallah a reproșat faptul că a fost o coordonare cu guvernul israelian și ulterior a refuzat ajutorul trimis de Emiratele Arabe Unite: 14 tone de material medical pentru combaterea noului coronavirus.

(RS)


Etichete autoritatea palestinianaisrael(RS)cisiordania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live