Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTRE SACRU SI PROFAN Miercuri, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

6 August 2020
Vizualizari: 477
Comentează add

Premierul Ludovic Orban a participat la ceremonia de comemorare a eroilor decedaţi în minele din Valea Jiului.

Premierul Orban la comemorarea eroilor decedaţi în minele din Valea Jiului

ilie-pintea

Mineri. Foto: Ilie Pintea.

Premierul Ludovic Orban a participat astăzi, la Lupeni, la ceremonia de comemorare a eroilor decedaţi în minele din Valea Jiului şi în timpul grevei din 1929. Şeful Guvernului s-a întâlnit şi cu reprezentanţii sindicatelor din minerit, la Petroşani.

După ce a participat la ceremoniile de la Lupeni, unde a depus coroane la monumentul ridicat în curtea minei în memoria ortacilor care și-au pierdut viața în timpul revoltei din 1929, premierul Ludovic Orban a ajuns la Petroșani, unde ia parte la evenimentele organizate cu prilejul Zilei Minerului.

Oficialitățile prezente au subliniat importanța mineritului de huilă din Valea Jiului, în contextul în care funcționarea termocentralelor reprezintă una dintre condițiile care contribuie la securitatea sistemului energetic național.

Organizatorii ceremoniilor de astăzi au luat măsuri pentru respectarea distanțării sociale și chiar au împărțit măști de protecție sanitară participanților.

În programul vizitei de astăzi a premierului se mai numără redeschiderea Muzeului Mineritului din Petroșani, recent reabilitat cu un grant în valoare de 1 milion de euro din fonduri europene și o vizită la șantierul Drumului Județean, spre stațiunea Parâng, aflat în lucru.

Vizita lui Ludovic Orban are loc într-un moment sensibil pentru Complexul Energetic Hunedoara, care se află în insolvență de la sfârșitul anului trecut și se pregătește pentru divizarea în două entități distincte.

De asemenea, Mina Lupeni, unde premierul s-a aflat de dimineață, este inundată de mai bine de o lună și, în prezent, este nefuncțională.


Etichete (ii)comemorareminerivalea jiuluiorban

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live