Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

19 Decembrie 2019
Vizualizari: 562
Comentează add

Premierul a spus că în proiectul bugetului de stat au fost prevăzute sumele pentru toate majorările de venituri stabilite de legile în vigoare.

Premierul Orban dă asigurări că anul viitor nu vor fi scăderi de salarii Premierul Orban dă asigurări că anul viitor nu vor fi scăderi de salarii - Conține video

andrei-serban

Premierul Ludovic Orban.        Foto Agerpres

Premierul Ludovic Orban dă asigurări că anul viitor nu vor exista scăderi de salarii în sectorul public şi că în proiectul bugetului de stat au fost prevăzute sumele pentru toate majorările de venituri stabilite de legile în vigoare.

În schimb dublarea alocaţiilor pentru copii, aşa cum a fost votată ieri de Camera Deputaţilor nu ar putea fi susţinută anul viitor, fără ca aceasta să nu ducă la creşterea deficitului, dar şi a inflaţiei, a mai spus primul ministru într-un interviu acordat, în direct, postului RRA.

El a explicat de ce guvernul vrea să-şi angajeze răspunderea pentru adoptarea bugetului de stat, de unde speră şi prin ce mijloace intenţionează să mai economisească fonduri şi ce investiţii în infrastructură ar urma să fie făcute anul viitor.

Premierul Ludovic Orban a reamintit că angajarea răspunderii Guvernului în Parlament, este singura metodă care poate asigura că bugetul de anul viitor va fi adoptat până la 31 decembrie.

Un alt motiv pentru angajarea răspunderii este și faptul că solidaritatea este fragilă a celor șase grupuri politice care susțin executivul în parlament. Premierul a dat asigurări, din nou, că salariile bugetare vor crește și anul viitor.

Ludovic Orban: În nici o lege din Occident nu se prevăd creșterile de salarii pe perioade de patru ani de zile, așa cum nu e prevăzută în Legea 153, Legea salarizării. Ce au făcut ei? Pe fiecare an s-a aplicat o creștere de o pătrime din această sumă, diferența dintre salariul mărit din 2022 și salariul din 2018. Asta spune Legea salarizării, asta aplicăm noi, deci vor crește salariile în sectorul public ca o consecință a unei legi aflate în vigoare, pe care în mod clar nu putem să o modificăm.

Premierul a amintit şi unele metode de a face economii bugetare. Au fost înghețate la nivelul acestei luni indemnizațiile pentru funcțiile de conducere și de demnitate publică, a fost redusă subvenția partidelor politice cu 30% și s-a interzis cumulul pensiei cu salariul de la stat.

Premierul a mai precizat că vor fi alocate peste 50 de miliarde de lei anul viitor în proiecte de infrastructură cum ar fi Autostrada Unirii, Drumul Expres Craiova Pitești și Autostradă de Centură a Capitalei.


Etichete salariiasiguraritaieri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live