Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

11 Octombrie 2017
Vizualizari: 612
Comentează add

Premierul Mihai Tudose a anunţat că va face o remaniere guvernamentală, dar numele miniştrilor vizaţi vor fi aflate abia joi, după şedinţa conducerii PSD.

Premierul Mihai Tudose a anunţat că va face o remaniere guvernamentală

florin-lepadatu

 

Premierul Mihai Tudose a anunţat că va face o remaniere guvernamentală, dar numele miniştrilor vizaţi vor fi aflate abia joi, după şedinţa conducerii PSD.

Preşedintele partidului, Liviu Dragnea, a avut marţi o întâlnire informală cu şeful guvernului, în care au discutat despre o serie de schimbări în rândul membrilor cabinetului.

Reporterul RRA, Mugur Mihăiţă: "Premierul Mihai Tudose a anunţat că în şedinţa CEx se va decide care dintre miniştrii actualului cabinet vor fi înlocuiţi.

Totodată, el a precizat că vor fi stabilite raporturile dintre guvern şi partid.

Mihai Tudose: "Plecând de la premisa că guvernul este un guvern politic, dar la nivelul de implicare al anumitor structuri din partid pe activitatea guvernamentală lucrurile trebuie clarificate, am stabilit împreună zona de remaniere, remaniabili - nu o să vă facem acum fericiţi cu numele şi cu propunerile şi cu portofoliile, ci după CEx."

La finalul întâlnirii, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că măsurile prezentate de premier sunt necesare implementării programului de guvernare, liderul social-democrat precizând că premierul a adus argumente solide pentru modificările propuse.

Liviu Dragnea: "Am avut o întâlnire, din punctul meu de vedere, bună şi necesară, o discuţie destul de lămuritoare.

Primul ministru mi-a prezentat câteva măsuri care trebuie luate pentru a nu fi probleme în ceea ce înseamnă implementarea programului de guvernare.

Vom discuta aceste lucruri în CEx şi eu cred că argumentele prezentate la această întâlnire informală, dacă vor fi prezentate şi în CEx, din punctul meu de vedere, nu vor fi probleme."

La întâlnirea dintre preşedintele PSD şi premier s-a mai discutat şi despre proiectul legii bugetului pentru anul viitor, despre care Liviu Dragnea a subliniat că va fi echilibrat şi va cuprinde toate măsurile programului de guvernare."

Înainte de şedinţa din PSD, premierul Mihai Tudose s-a întalnit cu preşedintele Klaus Iohannis, pentru a discuta despre remaniere, a confirmat purtătoarea de cuvânt a Preşedinţiei, Mădălina Dobrovolschi.

Ea a reamintit poziţia şefului statului, conform căreia persoanele care au probleme în justiţie ar trebui să demisioneze din guvern sau să fie retrase din partid.


Etichete RemanierePSD

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live