Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

5 Februarie 2019
Vizualizari: 420
Comentează add

Londra speră ca UE să accepte schimbările juridice privind aranjamentele cu privire la frontiera irlandeză stipulate în acordul de Brexit.

Premierul Marii Britanii va cere joi liderilor UE noi concesii pt. BREXIT

sergiu-stet

  Premierul britanic, Theresa May. Foto: Arhivă

Premierul Marii Britanii, Theresa May, va călători joi, 7 februarie, la Bruxelles, pentru a le spune liderilor Uniunii Europene că trebuie să accepte schimbările juridice privind aranjamentele cu privire la frontiera irlandeză stipulate în acordul de Brexit, în caz contrar se vor confrunta cu perspectiva unui Brexit fără acord.

Reuters aminteşte că Marea Britanie se va retrage din UE peste 52 de zile, cu toate că Londra şi Bruxelles încă dezbat dacă acordul convenit în noiembrie 2018 poate sau nu să fie schimbat, ridicând astfel posibilitatea unui Brexit amânat, sau a unui Brexit cu un acord convenit în ultimul moment, sau a unui Brexit fără acord.

După ce parlamentarii britanici au respins luna trecută acordul de Brexit, Parlamentul de la Londra i-a cerut premierului Theresa May să înlocuiască cel mai litigios element din acord, o poliţă de asigurare care să acopere viitoare posibile aranjamente privind frontiera dintre Irlanda, membru UE, şi Irlanda de Nord, provincie britanică. 


Etichete Theresa MayBruxellesUEbrexitIrlandafrontieră

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live