Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

12 August 2020
Vizualizari: 272
Comentează add

Premierul Ludovic Orban a prezentat în faţa Parlamentului planurile Guvernului pentru deschiderea noului an şcolar şi pentru desfăşurarea în bune condiţii a alegerilor locale.

Premierul Ludovic Orban a prezentat în Parlament planurile Guvernului

alina-bordeiasu

Foto: gov.ro

Premierul Ludovic Orban a prezentat în faţa Parlamentului planurile Guvernului pentru deschiderea noului an şcolar şi pentru desfăşurarea în bune condiţii a alegerilor locale din luna septembrie. De celalată parte, PSD a anunţat depunerea, săptămâna viitoare, a unei moţiuni de cenzură la adresa actualului cabinet.

Premierul Ludovic Orban spunea că guvernul a avut de gestionat şase luni foarte dificile, cu o perioadă în care autoritățile au fost lipsite de instrumente legale pentru a lupta eficient împotriva epidemiei. Șeful Executivului preciza că din martie până acum, a crescut capacitatea de testare. De la 4.500 de teste s-a ajuns la 25.000 de teste pe zi.

De asemenea, au crescut controalele și s-au dat foarte multe amenzi.

În intervenția sa, prim-ministrul a făcut apel către parlamentari să fie alături de guvern în efortul de comunicare publică și de convingere a oamenilor că virusul este periculos și poate ucide. În raport, premierul a punctat și condițiile în care va începe școala.

Masca va fi obligatorie acolo unde orele se vor desfășura normal, iar școlile vor fi dotate cu dezinfectanți. Cât despre alegerile locale, acestea pot fi organizate în condiții de siguranță, dădea asigurări Ludovic Orban.

O replică dură a venit din partea președintelui Camerei Deputaților, social-democratul Marcel Ciolacu. El a acuzat guvernul că a scăpat situația de sub control și a eșuat în gestionarea pandemiei.

"Un haos imens, o economie la pământ, cu șomaj galopant, aceasta este România după nouă luni de guvernare PNL, pentru că nu v-au interesat decât alegerile", critica Marcel Ciolacu.

În opinia liderului PSD, cabinetul Orban are acum zero credibilitate și de aceea PSD va depunde luni o moțiune de cenzură împotriva acestui executiv, document ce ar putea fi votat tot săptămâna viitoare.


Etichete (ii)orbanparlamentscoalaalegeri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live