Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Vineri, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Noiembrie 2019
Vizualizari: 1392
Comentează add

Premierul Ludovic Orban a discutat cu sindicatele din învăţământ

radiojurnal

Premierul Ludovic Orban. Foto: gov.ro.

Nivelul salariului minim din România ar putea creşte cu aproximativ 7%, dacă formula de calcul va fi determinată de rata inflaţiei şi indicele de creştere a preţurilor de consum, a anunţat, pe Facebook, premierul Ludovic Orban.

Formula va fi definitivată în această săptămână.


Şi salariile din Educaţie vor fi majorate, de la 1 ianuarie 2020, aşa cum este prevăzut în lege, a dat asigurări premierul.

Într-o discuţie cu sindicatele din învăţământ, purtată la Palatul Victoria, la care a participat şi ministrul de resort, Monica Anisie, şeful Executivului a promis şi că procentul din PIB alocat educaţiei va creşte constant, astfel încât el să se apropie de ţinta de 6%.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Simion Hăncescu, a amintit ce majorări salariale ar trebui acordate anul viitor:


Simion Hăncescu: În primul rând ne interesează ce se va întâmpla în bugetul de stat pentru anul viitor, dacă guvernul va respecta prevederile legale în ceea ce priveşte finanțarea. Promisiunea este de a crește alocările constant, așa cum ne așteptam, că a aplica 6% direct este mai complicat. De asemenea, am abordat problemele legate de ce se va întâmpla cu creșterea salarială în 2020, pentru că avem, așa cum spune în lege, două creșteri, la 1 ianuarie 2020 şi 1 septembrie 2020. Rămâne să se facă în următoarele zile niște calcule referitoare la ce ce va întânpla cu 1 septembrie 2020, dar la 1 ianuarie nici nu se pune problema de a nu se acorda această mărire.


Realizator: În ceea ce priveşte reducerea numărului de ore, va fi constituit un grup de lucru din care vor face parte reprezentanţii elevilor, părinţilor şi profesorilor, precum şi specialişti în educaţie.

Cadrele didactice care vor fi afectate de o astfel de măsură ar putea fi implicate în programul "Şcoală după şcoală", care ar putea fi introdus în toate unităţile de ciclu primar din ţară, a precizat, la rândul său, preşedintele Federaţie "Spiru Haret", Marius Nistor.


Etichete premierludovic orbansalariul minim,sindicateinvatamant

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live