Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Sâmbătă, 19 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

7 August 2020
Vizualizari: 279
Comentează add

Premierul Ludovic Orban a anunţat că cea de-a doua rectificare bugetară din acest an va fi discutată săptămâna viitoare.

Premierul Ludovic Orban a anunţat o nouă rectificare bugetară

petruta-obrejan

Foto: gov.ro

Cea de-a doua rectificare bugetară din acest an va fi discutată săptămâna viitoare, a anunţat premierul Ludovic Orban. El a mai declarat, în deschiderea şedinţei de guvern de astăzi, că gazoductul Ungheni - Chişinău este finalizat. 

Premierul Ludovic Orban crede că banii trebuie drămuiţi și trebuie direcționați în cadrul celei de-a doua rectificări bugetare, în principal pentru investiții. El a explicat că vor exista discuții cu fiecare ordonator principal de credite, dacă vor fi puncte de vedere diferite înainte de a se elabora forma finală a proiectului de ordonanță de urgență.

Ludovic Orban: Ştim foarte bine că situația economică nu este dintre cele mai bune, că economia României, ca toate economiile țărilor lumii, a fost afectată de epidemia de COVID și va trebui să drămuim fiecare ban și mai ales alocăm resursele către proiectele importante, către investiții, către proiecte care, într-adevăr, au ca și efect îmbunătățirea condițiilor de viață ale concetățenilor noștri și, de asemenea, proiecte suport pentru dezvoltarea economică ulterioară. 

Ministrul finanțelor, Florin Cîţu, a anunțat aprobarea de către Comisia Europeană a majorării plafonului pentru IMM Invest de la 15 la 20 de miliarde de lei. 

Florin Cîţu: Comisia Europeană a aprobat creșterea plafonului pentru IMM Invest de la 15 la 20 de miliarde. Cererile sunt în continuare mari. Am avut o discuție cu Fondul de Garantare. Ei lucrează şi la automatizarea procedurii, care cred că este mult mai simplă și este o soluție pentru termen lung, dar pe termen scurt vom vedea cum putem să ajutăm cu personal.

Premierul Ludovic Orban a salutat şi decizia BNR de reducere a dobânzii de referință și a mai anunțat finalizarea gazoductului Ungheni - Chișinău, investiție realizată de compania Transgaz, spunând că există posibilitatea furnizării gazului natural în Republica Moldova, aceasta fiind și o alternativă la gazul rusesc.


Etichete (ii)rectificarebugetara

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live