Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NOAPTE BUNĂ COPII! Luni, 13 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Noiembrie 2019
Vizualizari: 401
Comentează add

Premierul Ludovic Orban: 43 de oraşe rămase fără bani vor primi fonduri

radiojurnal

Premierul Ludovic Orban. Foto: gov.ro.

Prim-ministrul Ludovic Orban anunţă că în acest moment sunt 43 de oraşe care nu mai au bani de salarii şi nici de funcţionare, dar urmează să primească fonduri la rectificarea bugetară.

El a spus că a avut o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor oraşelor, care solicită ca bugetele locale să fie bazate pe o sumă minimă stabilită pe fiecare locuitor.

După întrevederea cu premierul, preşedintele executiv al Asociaţiei Oraşelor din România, Ionel Chiriţă, a declarat.

Ionel Chiriță: Avem promisiunea fermă a primului ministru că, în cadrul celei de-a doua rectificări, niciunul dintre cele 25 nu va fi sub această sumă de 1.000 de lei pe locuitor. În afară de asta, pregătim o discuţie cu ministrul de finanţe pentru bugetul anului viitor şi aici avem asigurat că se va avea în vedere faptul că oraşele, municipiile, /.../ reşedinţă judeţ şi municipiile, în general, dar şi unele comune, au servicii cu care deservesc şi localităţile din jur. Avem promisiunea fermă că guvernul va susţine cofinanţarea şi cheltuielile neeligibile pentru acele comune, oraşe şi municipii care nu vor dispune de banii necesari pentru atragerea fondurilor europene.


Etichete Ludovic Orbanorasefonduri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live