Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Joi, 19 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Gomboş

22 Noiembrie 2017
Vizualizari: 831
Comentează add

La aproape 3 săptămâni după demisia pe care a anunţat-o într-o intervenţie televizată din Arabia Saudită, Saad Hariri va participa la ceremoniile de ziua naţională a Libanului.

Premierul Libanului a revenit în ţară după demisia sa surpriză

catalin-gombos

  Premierul demisionar al Libanului, Saad Hariri                            Foto: United States Department of State - Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=12632513.

Premierul Libanului, Saad Hariri, a revenit în ţară la aproape 3 săptămâni după ce demisia sa surpriză pe care a anunţat-o, într-o intervenţie televizată din Arabia Saudită, transmite Reuters.

Saad Hariri va participa la ceremoniile prilejuite de ziua naţională a Libanului şi a declarat că, ulterior, îşi va prezenta poziţia politică, însă nu este clar dacă acest lucru înseamnă că îşi va menţine demisia.

Numeroşi politicieni libanezi, inclusiv preşedintele Michel Aoun, care a refuzat să accepte demisia, au afirmat că, de fapt, Hariri ar fi fost reţinut de saudiţi şi forţat de aceştia să demisioneze. Motivul reţinerii ar fi fost refuzul premierului de a intra în conflict cu Hezbollahul, grupare şiită libaneză aliată cu principalul adversar regional al Arabiei Saudite, Iranul.

Saad Hariri a ajuns la sfârşitul săptămânii trecute în Franţa, după ce preşedintele Emmanuel Macron a intervenit pentru rezolvarea acestei noi crize din Orientul Mijlociu.


Etichete Saad HaririMichel AounLibandemisieTVArabia Saudită

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live