Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

9 Ianuarie 2020
Vizualizari: 364
Comentează add

Premierul L. Orban, întrevedere cu preşedintele CE, Ursula Von Der Leyen

petruta-obrejan

Premierul Ludovic Orban a avut o întrevedere cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen. Foto: Guvernul României

Premierul Ludovic Orban a avut, astăzi, la Bruxelles, o întrevedere cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen.

Aceasta l-a asigurat pe şeful Guvernului român de susţinerea forului european în subiecte de interes comun, precum dezvoltarea economiei, Pactul Verde European, domeniul digital, reformarea sistemului de justiţie.

Are detalii trimisul RRA, Petruţa Obrejan:

Reporter: România este un partener serios, responsabil și determinat în atingerea obiectivelor comunitare și care pune în aplicare reglementările instituțiilor europene, i-a transmis, astăzi, la Bruxelles premierul Ludovic Orban președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. El i-a explicat că în România au avut loc recent evenimente care au schimbat profund realitatea și că atât Președinția, cât şi Guvernul sunt hotărâte să atingă obiectivele propuse.

Ludovic Orban: Noul buget al Uniunii Europene, care ne dorim foarte mult să menţină aceeași atenție pentru politica de coeziune, pentru politica agricolă comună... Ne dorim ca în cadrul Green Deal să existe o atenție specială acordată fiecărei țări și să existe într-adevăr o susținere pentru fiecare țară în atingerea obiectivelor care sunt stabilite prin acest Pact Verde, extrem de ambițios, pe care și-l propune Comisia Europeană.

Reporter: Preşedintele Comisiei europene, Ursula von der Leyen, a declarat imediat după ce l-a primit pe șeful executivului român că, pe lângă temele legate de viitorul proiectului european, vor fi discutate și măsurile vizate de autoritățile de la București în plan economic, dar și despre cele care au în vedere reformarea sistemului de justiție.

Ursula von der Leyen: Am început deja să discutăm despre subiecte de interes comun, fie că este vorba de Pactul Verde European (The European Green Deal) sau despre dezvoltarea economiei. De asemenea, vom discuta despre cum poate Uniunea Europeană să fie pregătită pentru era digitală şi în acest domeniu contez pe România, pentru că aveți o reputație excelentă în acest domeniu.

Reporter: Tot astăzi, premierul Ludovic Orban va fi primit la sediul NATO din Bruxelles de secretarul general al alianţei, Jens Stoltenberg.
   
 


Etichete Ludovic OrbanUrsula Von Der LeyenComisia Europeană

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live