Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

23 Octombrie 2017
Vizualizari: 816
Comentează add

Proaspăt reales premier, Shinzo Abe a declarat că vrea să anuleze articolul din Constituţie care obligă Japonia să fie o ţară pacifistă.

Premierul Japoniei vrea să modifice Constituţia

sergiu-stet

 Premierul Japoniei Shinzo Abe. Foto: Arhivă/Facebook.com.

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, a declarat că va avea o poziţie mai fermă faţă de Coreea de Nord. Premierul nipon a făcut declaraţiile după ce primele rezultate ale alegerilor parlamentare anticipate au relevat că Shinzo Abe a obţinut o victorie la urne.

Sondajele de opinie sugerează că partidul lui Shinzo Abe, Partidul Democrat Liberal, ar putea obţine două treimi din locurile din Camera inferioară a Parlamentului Japoniei.

Shinzo Abe a mai spus că o misiune iminentă va fi utilizarea unei diplomaţii viguroase pentru a gestiona situaţia generată de Coreea de Nord. Cu câteva luni în urmă, premierul Shinzo Abe era prins între două scandaluri politice, iar populariatea sa începuse să scadă.

Se pare că victoria în alegerile parlamentare îi va asigura un al patrulea mandat. Dacă sondajele de opinie sunt corecte, premierul Abe a declarat că se va folosi de al patrulea mandat de premier pentru a anula Articolul 9 din Constituţia ţării, cel care obligă Japonia să fie o ţară pacifistă.


Etichete Shinzo AbeConstituţiemodificarepoliticăîmpăratrăzboiarmatămilitar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live