Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

12 Iunie 2020
Vizualizari: 404
Comentează add

Premierul Italiei, interogat de procurori

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia
Procurorii italieni îl interoghează azi pe premierul Giuseppe Conte în legătură cu acuzaţiile de neglijenţă guvernamentală în gestionarea pandemiei din zona de nord, cea mai afectată a ţării.
 
Potrivit corespondentei noastre la Roma, zeci de plângeri depuse la Parchet susţin că autorităţile au acţionat târziu şi fără fermitatea necesară.
 
Reporter: De ce a lipsit o decizie instituțională care să decreteze localitățile Nembro, Albino şi Alzano din provincia Bergamo zonă roșie? Cine ar fi trebuit să acționeze?
 
Acestea sunt întrebările la care ministrul sănătății, Roberto Speranza, cel de interne, Luciana Lamorgese și premierul Giuseppe Conte trebuie să răspundă astăzi magistraților Parchetului de la Bergamo, care s-au deplasat special pentru această anchetă la Roma, aceasta după ce, la sfârșitul lunii mai, i-au interogat pe reprezentanții regiunii Lombardia.
 
Peste 350 de cazuri de COVID-19, majoritatea în case de bătrâni din provincia Bergamo, se înregistrau la începutul lunii martie, atunci când autoritățile italiene au decretat zonă roșie doar localitatea Codogno din provincia Lodi, cu aproximativ 50 de pacienți pozitivi.
 
Nu s-ar fi ajuns la peste 34.150 de morți dacă și acea zonă ar fi fost izolată.
 
Familiile și apropiații victimelor pandemiei din provincie au depus pe lângă Parchetul din Bergamo 150 de plângeri și avertizează autoritățile că nu se vor opri până când nu se va face dreptate.
 
(PH)

Etichete Premierul Italieiinterogatprocurori(PH)Giuseppe Conte

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live