Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Marţi, 20 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

26 Ianuarie 2021
Vizualizari: 161
Comentează add

Este pentru a treia oară în ultimii trei ani când Giuseppe Conte demisionează.

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, și-a prezentat demisia

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

 Foto: Arhivă.

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, și-a prezentat astăzi demisia. Președintele țării, Sergio Mattarella, va decide până la sfârșitul săptămânii dacă îl va însărcina tot pe Conte cu formarea noului guvern sau dacă va declanșa alegeri parlamentare anticipate.

După o scurtă discuție cu premierul Giuseppe Conte, președintele republicii italiene, Sergio Mattarella, a acceptat demisia acestuia și a cerut executivului, așa cum se procedează de obicei, să rămână în funcție pentru gestionarea afacerilor curente, în special în această perioadă, în care trei sferturi din țară se află în carantină.

Consultările șefului statului cu reprezentanții partidelor vor începe abia de mâine după-amiază.

Este pentru a treia oară în ultimii trei ani când Giuseppe Conte demisionează. S-a ajuns la această situație politică de neimaginat de la o dispută legată de gestionarea crizei provocate de coronavirus, care l-a determinat pe unul dintre partenerii din coaliție, liderul formațiunii Viva Italia, Matteo Renzi, să se retragă de la guvernare.

Deși Conte a primit votul de încredere în parlament săptămâna trecută, joi, moțiunea ministrului justiției, Alfonso Bonafede, nu ar fi putut trece de Senat, unde executivul este minoritar.

Șeful statului, Sergio Mattarella, va lua o decizie spre sfârșitul săptămânii, după consultările cu toate partidele și grupurile parlamentare.


Etichete Giuseppe ConteItaliaguvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live