Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Duminică, 12 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Paul Poteraşi

22 Decembrie 2012
Vizualizari: 1446
Comentează add

Şeful guvernului tehnocrat din Italia, Mario Monti, nu a lămurit deocamdată, dacă se va prezenta sau nu la legislativele din februarie.

Premierul italian Mario Monti şi-a dat demisia

paul-poterasi

Premierul italian, Mario Monti. Foto: Reuters.

Şeful guvernului italian, Mario Monti, a demisionat, vineri, după cum anunţase, exact după adoptarea definitivă a bugetului pe 2013.

Însă, fostul comisar european nu a lămurit, deocamdată, dacă se va prezenta sau nu la legislativele din februarie.

"Faţă de anul trecut, datorită unei colaborări intense a ţărilor membre, dar şi datorită iniţiativelor Italiei, situaţia economică în ţările europene s-a îmbunătăţit.

"Consider şi mă bucur că aceste ultime declaraţii ale mele au loc în cadrul acestei conferinţe.

"Consider adecvat acest loc pentru a-mi exprima ultimele gânduri înainte de a-mi prezenta demisia oficial în faţa şefului statului italian", a declarat Mario Monti, citat de corespondentul Radio România, Elena Postelnicu.

Potrivit reporterului Radio România Actualităţi, Adrian Zugravu, Mario Monti ţine duminică dimineaţă o conferinţă de presă, la care va anunţa dacă va candida sau nu la alegerile legislative din 24 februarie.

Vineri, fostul premier italian, Silvio Berlusconi, care de două săptămâni se afla într-o continuă campanie de imagine, a atacat guvernul tehnocrat al lui Mario Monti, etichetându-l drept "vinovat" că nu ar fi realizat "reformele de care ţara avea nevoie pentru a depăşi criza economică".

Totuşi, potrivit analiştilor politici, odată cu demisia lui Mario Monti, Italia devine o ţară "incontrolabilă politic, ce ar putea împinge mai departe criza europeană".


Etichete Mario MontiguverndemisiepremierItaliaSilvio Berlusconi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live