Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Bârgăoan

2 Iulie 2012
Vizualizari: 1263
Comentează add

Premierul Victor Ponta a afirmat la Antena 3 că este dispus să demisioneze dacă o face şi şeful statului, pentru a rezolva ceea ce a numit "blocajul instituţional" dintre guvern şi preşedinţie.

Premierul îi propune preşedintelui demisia în tandem

angela-bargaoan

Premierul Victor Ponta (stânga) şi preşedintele Traian Băsescu. Foto: Agerpres.

Premierul Victor Ponta susţine că doar parlamentul ar putea rezolva ceea ce el numeşte "blocajul instituţional" din relaţia sa cu preşedintele Traian Băsescu.

Invitat la postul de televiziune Antena 3, prim-ministrul a catalogat drept atac politic decizia forului academic care a decis că lucrarea sa de doctorat este un plagiat.

Victor Ponta spune că din momentul în care a devenit prim ministru a avut cu preşedintele o înţelegere, aceea de a conlucra instituţional, însă nu s-a întâmplat aşa.

Primul ministru spune că în aceste condiţii parlamentul este singurul care, constituţional, poate să deblocheze relaţiile dintre preşedinte şi guvern şi va cere legislativului să soluţioneze acest blocaj.

O altă soluţie propusă de Victor Ponta într-o emisiune TV este aceea de a demisiona atât el cât şi preşedintele, iar populaţia să fie cea care va decide prin vot.

"Am încercat să lucrez, cum să vă spun, european. Domnule, suntem din alte partide. Răspunsul preşedintelui de fiecare dată a fost "fac încă un dosar, încă un scandal". Ceea ce e grav este că acest blocaj al preşedintelui ne ţine pe loc ca ţară.

"Nu poate fi soluţionat până la urmă nici de Parlament, nici de Curtea Constituţională, ci poate fi soluţionat doar de cei care au cu adevărat dreptul, şi anume de cetăţeni", a afirmat premierul.

În acelaşi interviu, premierul Victor Ponta a mai subliniat că decizia Curţii Constituţionale în privinţa legii uninominalului este de neînţeles şi a avertizat PDL că în această situaţie principalul partid de opoziţie al unui guvern USL va fi PP-DD.

Despre acuzaţia de plagiat, Victor Ponta a declarat că este "o mizerie politică", susţinând că acea comisie care i-a analizat lucrarea nici măcar nu l-a chemat să-şi spună punctul de vedere.


Etichete Victor PontaTraian Băsescuplagiatdemisie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live