Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (continuare) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

13 Ianuarie 2017
Vizualizari: 793
Comentează add

Premierul i-a cerut ministrului de Finanţe, Viorel Ştefan, să iniţieze cât mai repede discuţiile cu celelalte ministere astfel încât bugetul să ajungă la Parlament până pe 25.01 .

Premierul Grindeanu vrea ca bugetul să ajungă la Parlament luna aceasta

petruta-obrejan

Miniostrul Energiei, Toma-Florin Petcu       Foto: guv.ro.

Premierul Sorin Grindeanu doreşte ca până la finalul acestei luni legea bugetului de stat să fie trimisă la Parlament. În şedinţa de joi, 12 ianuarie, a guvernului s-a mai discutat între altele despre sistemul energetic naţional, stocurile pentru iarnă, dar şi despre creşterea accesului populaţiei la medicamente.  

Până pe 25 ianuarie, noua construcţie bugetară va ajunge în discuţia Parlamentului, a dat asigurări premierul Sorin Grindeanu. El i-a cerut ministrului de finanţe, Viorel Ştefan, să iniţieze cât mai repede discuţiile cu celelalte ministere.  

"Vă rog să începeţi să aveţi discuţii cu fiecare minister, să îi programaţi, pe legea bugetului, astfel încât tot ceea ce înseamnă şi programele fiecărui minister şi programul nostru de guvernare să fie prinse în legea bugetului" a declarat Sorin Grindeanu.

Condiţiile de iarnă severe au generat mari emoţii şi ministrului energiei, Toma Petcu. El a spus că stocurile de cărbune de la centralele termoelectrice sunt insuficiente şi critică lipsa unei preocupări în acest sens a guvernului anterior.  

Potrivit unei decizii a guvernului, persoanele care suferă de afecţiuni grave, precum cele onocologice, cardiovasculare sau de boli rare vor avea acces mai rapid şi mai uşor la medicamente gratuite şi compensate în baza prescripţiei medicului specialist, fără a mai fi nevoie de aprobarea comisiilor de experţi de la nivelul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate sau caselor de asigurări de sănătate de la nivel local.


Etichete Viorel ŞtefanSorin Grindeanubugetcărbunegaze naturalecurentenergiecăldurăToma Petcu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live