Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINAL Marţi, 19 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

20 Aprilie 2017
Vizualizari: 396
Comentează add

Execuţia bugetară pe primul trimestru al anului indică un excedent bugetar de 0,2 la sută din PIB, anunţă premierul Sorin Grindeanu.

Premierul Grindeanu: excedent bugetar de 0,2% din PIB, în primul trimestru

andrei-serban

Foto: Arhivă.

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat astăzi, în deschiderea şedinţei cabinetului, că datele privind execuţia bugetară pe primul trimestru al anului arată că România merge pe drumul cel bun.

Premierul Sorin Grindeanu a anunţat la începutul şedinţei de guvern că cele mai noi date de la Ministerul Finanţelor arată că în primele trei luni ale acestui an există un excedent bugetar de peste 1,64 de miliarde de lei, adică 0,2% din PIB.

Sorin Grindeanu a mai spus că şi colectarea TVA a crescut în primele trei luni ale acestui an şi că au fost create 62.000 de noi locuri de muncă, ceea ce a dus la scăderea ratei şomajului la un minim istoric în ultimii 27 de ani.

Sorin Grindeanu s-a referit şi la împrumuturile pe care le-a făcut guvernul şi a spus că acestea sunt mult mai mici decât cele pe care le-a făcut cabinetul Cioloş în primele trei luni ale anului trecut, că aceste împrumuturi s-au făcut pe termen lung şi la costuri reduse şi în mare majoritate din ele vor fi folosite în proiecte de dezvoltare.

Executivul a adoptat o serie de acte normative pentru organizarea alegerilor în unele localităţi care nu au primari şi a numit prefecţi noi în judeţele Buzău, Bacău şi Gorj.


Etichete premierul sorin grindeanuromaniaexecutia bugetaratvaministerul finantelor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

Notice: Uninitialized string offset: 0 in /var/www/romania-actualitati.ro/html/lib/Cake/View/Helper/HtmlHelper.php on line 704 atentionare-nowcasting
X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live