Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: JURNAL MILITAR Sâmbătă, 30 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

29 Martie 2020
Vizualizari: 294
Comentează add

Premierul francez, Édouard Philippe: Lupta abia începe

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

  Foto: Arhivă.

În Franţa, a treia cea mai afectată ţară europeană, cu peste 2300 de decese înregistrate până acum, premierul Édouard Philippe a afirmat, într-o conferinţă de presă, organizată aseară, că primele 15 zile din aprilie vor fi mai grele decât tot ceea ce a fost până acum şi a anunţat măsurile luate pentru a putea face faţă valului de îmbolnăviri care urmează, după cum ne informează corespondenta noastră Daniela Coman.
 
Édouard Philippe: Lupta abia începe. Primele 15 zile ale lui aprilie vor fi dificile, mult mai dificile decât cele care au trecut.
 
Reporter: A spus premierul francez Édouard Philippe, care a ţinut ieri după amiază, împreună cu ministrul sănătăţii, o conferinţă televizată maraton, de peste două ore, în care au încercat să răspundă la toate preocupările cetăţenilor.
 
Ministrul sănătăţii, Olivier Véran, a descris o strategie în trei puncte pentru perioada următoare: creşterea numărului de paturi de reanimare, asigurarea stocurilor de materiale şi medicamente, continuarea transferurilor pacienţilor în stare gravă către spitale din zonele neafectate de epidemie sau din ţările vecine.
 
Prin măsurile luate până acum a fost dublată capacitatea de primire a bolnavilor în reanimare, au fost mobilizate 40.000 de cadre medicale şi de îngrijire suplimentare, au fost achiziţionate mii de aparate de respirat şi alte comenzi sunt aşteptate să vină.
 
Va creşte masiv testarea, până în iunie urmând să se depăşească 100.000 de teste pe zi.
 
Pentru momentul ieşirii din izolare, Franţa este pregătită să se doteze cu teste sanguine, aflate în curs de elaborare, care, printr-o simplă analiză de sânge, să poată fi folosite pe scară largă pentru a depista cât din populaţie a dobândit anticorpi.
 
Premierul Édouard Philippe a insistat pe importanţa izolării la domiciliu şi i-a rugat pe toţi francezii ca prin respectarea restricţiilor, să participe la efortul naţional de luptă împotriva epidemiei.
 
(PH)

Etichete FrantacoronavirusÉdouard Philippe(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live