Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Duminică, 07 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Ianuarie 2021
Vizualizari: 146
Comentează add

Consiliul de Administraţie al Băncii Naționale a decis reducerea de la 1,5 la 1,25 la sută a ratei dobânzii de politică monetară începând cu data de 18 ianuarie 2021.

Premierul Florin Cîţu salută reducerea ratei dobânzii de politică monetară

radiojurnal

       Foto: Arhivă.

Premierul Florin Cîţu spune că decizia de vineri, 15 ianuarie, a BNR de reducere a ratei dobânzii de politică monetară este o veste foarte bună pentru toată economia.

Confirmă scăderea inflaţiei pe termen mediu şi lung, iar în acelaşi timp, reprezintă dovada că politica fiscală în România nu mai este un factor destabilizator în economie, scrie şeful guvernului într-o postare pe internet.

Consiliul de Administraţie al Bancii Nationale a decis reducerea de la 1,5 la 1,25 la sută a ratei dobânzii de politică monetară începând cu data de 18 ianuarie 2021.

BNR a mai hotărât reducerea cu un sfert de procent a ratelor dobânzilor pentru facilitatea de depozit şi de creditare. De asemenea, Banca Centrala a mai stabilit păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei şi în valută ale institutiilor de credit. Deciziile de politică monetară ale BNR influenţează costurile creditelor acordate de bănci.


Etichete Florin CîțuBNRdobândă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live