Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 17 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

11 Februarie 2021
Vizualizari: 325
Comentează add

Premierul Florin Cîţu a exprimat astăzi, la Bruxelles, în cadrul întâlnirilor cu oficiali europeni, interesul Guvernului României de a continua dialogul deschis și substanțial.

Premierul Florin Cîţu - Întrevederi cu oficiali europeni

amalia-bojescu

Premierul Florin Cîţu și președintele Parlamentului European, David Sassoli. Foto: Guvernul României

Premierul Florin Cîţu a exprimat astăzi, la Bruxelles, în cadrul întâlnirilor cu oficiali europeni, interesul Guvernului României de a continua dialogul deschis și substanțial mai ales în actualul context european marcat de pandemie, care necesită implicare, unitate și coordonare sporită din partea instituțiilor europene și a statelor membre ale Uniunii.
 
Reporter: Amalia Bojescu - În discuțiile dintre premierul Florin Cîţu și președintele Parlamentului European, David Sassoli, s-a pus accent pe importanța unei cooperări strânse la nivel european în vederea gestionării în continuare a pandemiei și a consecințelor acesteia.

Premierul Florin Cîţu se află în prima deplasare la Bruxelles de la preluarea mandatului. Agenda de astăzi a inclus...

Publicată de Guvernul României pe Joi, 11 februarie 2021
 
Potrivit unui comunicat de presă, premierul român a mulțumit pentru susținerea de către Parlamentul European a aderării României la spațiul Schengen, iar președintele legislativului comunitar a reconfirmat că țara noastră are tot sprijinul instituției europene.
 
În privința relațiilor externe ale Uniunii, Florin Cîţu a subliniat ajutorul prioritar pe care România îl acordă Republicii Moldova în gestionarea pandemiei, dar și în procesul de reformă democratică și pro europeană.
 
Premierul a discutat la Bruxelles și cu liderii grupurilor parlamentare din legislativul european, dar și cu vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, Frans Timmermans.
 
S-a discutat despre Planul național de redresare și reziliență, dar și despre Mecanismul general european pentru statul de drept, pe care România îl susține.
 
Premierul Florin Cîţu a punctat eforturile țării noastre de finalizare a Mecanismului de Cooperare și Verificare și a confirmat angajamentul țării noastre pentru a îndeplini cât mai curând recomandările Comisiei Europene. 
 
(PH)
 

Etichete Florin CîţuBruxellespreședintele Parlamentului EuropeanDavid SassoliFrans Timmermans(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live