Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

13 Ianuarie 2021
Vizualizari: 254
Comentează add

Premierul Estoniei a demisionat din cauza unui scandal de corupție

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

Premierul Estoniei, Jüri Ratas, şi-a anunţat intenţia de a demisiona, transmite corespondentul BBC. Decizia de a demisiona va fi luată din cauza unei investigaţii privind finanţarea prin corupţie a unui proiect de dezvoltare imobiliară din capitala Talin, în care a fost implicat partidul său.

Premierul a negat că ar fi avut vreun rol în proiect. 

Conform agenției RIA NOVOSTI președintele Estoniei, Kersti Kaljulaid, a anunțat că intenționează să-l desemneze pe liderul Partidului Reformei - partid de opoziție -, Kaja Kallas, să formeze noul guvern de la Tallinn. 
 
"Cetăţenii Estoniei au nevoie de o conducere demnă de încredere", citează agenţia de presă RIA NOVOSTI declaraţiile făcute miercuri, în cadrul unei conferințe de presă susţinută la Palatul prezidențial de către preşedintele Estoniei, Kersti Kaljulaid. 
 
Pe 12 ianuarie, presa din Estonia titra faptul că secretarul general al partidului de guvernământ din Estonia, Partidul de Centru, Mihhail Korb, intenționează să demisioneze, din cauza suspiciunilor de corupție. Este vorba despre posibile infracțiuni de corupție legate de dezvoltarea companiei Porto Franco în Estonia.
 

Etichete EstoniaJüri RatasKaja Kallascorupție

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live