Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DINCOLO DE ZIDURI Marţi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Matei

4 Martie 2014
Vizualizari: 935
Comentează add

Victor Ponta a declarat că este dispus ca în şedinţa de guvern de mâine să ia toate măsurile pentru a rezolva problemele semnalate de şeful statului privind programul de guvernare.

Premierul "dispus să rezolve problemele" semnalate de preşedinte

angela-matei

Premierul Victor Ponta. Foto: Arhivă

Noul cabinet condus de Victor Ponta a primit votul de încredere al parlamentului, 346 de senatori şi deputaţi au votat în favoarea noului executiv şi 191 s-au exprimat împotrivă.

Premierul Victor Ponta a făcut, la final, precizări privind paşii care urmează pentru ca guvernul să-şi preia cât mai repede atribuţiile.

Premierul Victor Ponta a anunţat că o să-l contacteze în curând pe preşedintele Traian Băsescu, pentru că vrea ca procedurile să fie finalizate, iar România să aibă, începând de mâine, un guvern stabil.

Şeful executivului spune că i-a comunicat deja anterior votul din plen preşedintelui, că este dispus ca, mâine, în şedinţa de guvern, să ia toate măsurile pentru a rezolva problemele semnalate de şeful statului şi pentru ca bătălia politică să nu afecteze stabilitatea Guvernului.

Victor Ponta a explicat că, dacă preşedintele semnează în această seară decretele de numire în funcţii a noilor miniştri, Guvernul va adopta în şedinţa de mâine şi va trimite în Parlament modificările la programul de guvernare, acele sintagme care fac referire la USL.

Premierul a explicat că este necesară mai întâi semnarea decretelor, pentru că, potrivit art.114, invocat de preşedinte, Guvernul trebuie să adopte în şedinţă aceste modificări, pentru care să-şi asume apoi, în Parlament, răspunderea.

Ar însemna ca, mâine, să trimită în Parlament aceste modificări, pentru care să-şi asume răspunderea, în trei zile, să aştepte eventuale amendamente din partea parlamentarilor şi, apoi, să se considere aprobat, dacă nu este depusă o moţiune de cenzură.


Etichete guvernvotîncredereVictor PontaCrin AntonescuPNLPSDUSLTraian Băsescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live