Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

2 Noiembrie 2021
Vizualizari: 383
Comentează add

Între timp, programul la Parlament a fost modificat și s-au anulat audierile candidaților la portofoliile guvernamentale.

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, și-a depus oficial mandatul

alina-bordeiasu

     Nicolae Ciucă  Foto: Agerpres

Premierul desemnat Nicolae Ciucă și-a depus oficial mandatul.

Este o zi în care Biroul Politic Național al PNL urmează să discute despre o strategie de negociere, de această dată pentru un guvern cu o majoritate stabilă, iar întrebarea este către cine se vor îndrepta liberalii: către PSD sau USR pentru a obține această majoritate împreună cu UDMR.

Între timp, programul la Parlament a fost modificat și s-au anulat audierile candidaților la portofoliile guvernamentale ce ar fi trebuit să înceapă de la această oră.

Scrisoarea prin care premierul desemnat, Nicolae Ciucă, a anunţat Parlamentul că renunță la mandat a fost înregistrată în această dimineață la Camera Deputaților.

În aceste condiții se anulează oficial audierile candidaților pentru funcția de ministru, programate inițial pentru această oră, și, evident, nu se mai ajunge la votul de învestitură.

Nicolae Ciucă a luat această decizie întrucât nu a reușit să obțină susținere cu mandatul primit de la PNL, acela de cabinet minoritar.

Aşadar, aseară PNL a decis să flexibilizeze și mandatul de negociere, ceea ce înseamnă că se redeschid ușile pentru discuțiile cu USr şi PSD.

În această dimineață, purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu, declara că PNL trebuie să anunțe oficial dacă dorește refacerea coaliției de guvernare, iar soluții se pot găsi:

Ionuţ Moșteanu: Am văzut ceva declarații seară şi ale unor lideri PNL, și ale unor lideri PSD, care păreau că s-au cam înțeles. O să vedem zilele astea ce se întâmplă și care este opțiunea lor, dacă sunt înțeleşi sau nu. Noi avem deschidere, disponibilitate de a reface această coaliţie de centru dreapta. Ştiu că s-a tot vorbit de acele voturi ale lui Ludovic Orban, Ludovic Orban a anunțat în toate declarațiile publice că susține refacerea alianţei de centru dreapta, deci mă aștept ca el și cei de lângă el să voteze un guvern PNL USR UDMR.
 
În această după-amiază PNL va avea o nouă ședință în care va stabili cu ce partid vrea să formeze o majoritate și, bineînțeles, un guvern.
 
De asemenea, trebuie să stabilească și un nume de premier.
 
Potrivit unor surse politice, în PNL părerile sunt împărțite cu privire la alcătuirea unei viitoare majorități, dar sunt mai mulți cei care își doresc o colaborare cu PSD. 
 

Etichete Nicolae Ciucăpremier desemnatdepus mandatulnegocieri(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live