Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL * Meteo * Sport Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

28 Februarie 2020
Vizualizari: 433
Comentează add

Premierul desemnat, Florin Cîţu a depus la Parlament lista de miniştri şi programul de guvernare actualizat. Reacțiile partidelor.

Premierul desemnat a depus la Parlament lista de miniştri

amalia-bojescu

Premierul desemnat, Florin Cîţu a depus vineri la Parlament lista de miniştri şi programul de guvernare actualizat.

Singura modificare în componenţa guvernului o constituie nominalizarea lui Ovidiu Lucian Heiuş la Ministerul Finanţelor.

În privinţa programului de guvernare, Florin Cîţu preciza că există unele modificări la capitolul transporturi şi sănătate.

Florin Cîțu: La transporturi a apărut situația la CFR Marfă și la sănătate, bineînțeles, situația cu coronavirus. Ceea ce includem în programul de guvernare este ceea ce am făcut în aceste zile pentru a stopa această epidemie și planurile pentru viitor. Va fi o hotărâre de guvern săptămâna viitoare prin care suplimentăm fondurile pentru Ministerul Sănătății, în special pentru terapie intensivă, bani pe care îi luăm din fondul de rezervă.

Social-democraţii le reproşează liberalilor lipsa dialogului înainte de anunţ şi faptul că sunt păstraţi pe listă candidaţii la portofolii care au picat la audieri pentru guvernul Orban II.

Aceleaşi critici sunt formulate şi de ALDE, care apreciază că liberalii nu sunt preocupaţi de ieşirea ţării din criză şi de asigurarea unei guvernări stabile. Deputatul Varujan Vosganian spune că ALDE va lua o decizie în privinţa susţinerii sau nu a noului guvern după consultări cu premierul desemnat.

Varujan Vosganian: Ca parlamentar de Iaşi şi de Moldova, doresc de la Florin Cîţu să ne spună dacă se va da o ordonanţă de urgenţă care va opri procedura de parteneriat privat şi va reorienta investiţia pentru autostrada A8 pentru zone de finanţare mai sigure şi mai rapide.

UDMR anunţă deschidere la dialog cu premierul desemnat, dar subliniază că orice negociere ulterioară prezentării listei de miniştri şi a programului de guvernare are şanse minime de reuşită. Conducerea parlamentului urmează să decidă calendarul audierilor şi votul pentru învestirea noului cabinet cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare.


Etichete premierdesemnatministri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live