Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DE LA Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 August 2019
Vizualizari: 365
Comentează add

Premierul Viorica Dăncilă îşi menţine poziţia de a nu abandona guvernarea după retragerea ALDE din coaliţia aflată la putere.

Premierul Dăncilă spune că dorește vot de încredere în fața Parlamentului

radiojurnal

Foto Arhiva/ Agerpres

Premierul Viorica Dăncilă îşi menţine, însă, poziţia de a nu abandona guvernarea după retragerea ALDE din coaliţia aflată la putere.

Astfel, Executivul va merge în plenul Parlamenului pentru a primi un vot de încredere, iar data la care ar urma să se întîmple acest lucru ar urma să fie stabilită în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD, care începe astăzi la Mamaia, spune şefa Guvernului.

Viorica Dăncilă: Indiferent de faptul că opoziția depune sau nu depune moțiune de cenzură, noi trebuie să venim pentru un vot de încredere în Parlament, pentru că, după cum știți, avem portofolii în care nu avem miniștri, avem portofolii în care interimatul a expirat. Deci, trebuie să intrăm în normalitate. Cea mai bună armă în politică este cea a negocierii. Eu nu aș fi așa de sigură că ne lipsesc 29 de voturi. Eu vreau să vedem ce se va întâmpla atunci când vom merge în Parlament.

USR este pregătit de guvernare, anunţă liderul său, Dan Barna

USR este pregătit de guvernare, anunţă liderul său, Dan Barna. El spune că Uniunea Salvaţi România susţine o moţiune de cenzură împotriva actualului Executiv.

Dan Barna: Putem intra la guvernare în orice moment. Avem resurse, avem program, avem oameni competenţi, însă este nevoie - şi aici suntem consecvenţi pe mesaj - este nevoie de o majoritate parlamentară, care să facă posibile reformele. Suntem perfect responsabili pentru situaţia care urmează şi vom participa la discuţii pentru a găsi cea mai bună soluţie a unei guvernări, care să asigure perioada aceasta de interimat, care să ne ducă la alegeri anticipate.

 

Etichete votincredereparlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live