Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 10 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

11 Iulie 2020
Vizualizari: 503
Comentează add

Amânarea dezbaterii în Senat a legii privind izolarea și carantina a fost criticată astăzi de premierul Ludovic Orban, după videoconferința cu prefecții.

Premierul critică amânarea adoptării legii carantinei

petruta-obrejan

Foto: gov.ro

Amânarea dezbaterii în Senat a legii privind izolarea și carantina a fost criticată astăzi de premierul Ludovic Orban, după videoconferința cu prefecții.

El a explicat că statul este practic lipsit de pârghiile necesare pentru diminuarea pandemiei de COVID-19.

Şeful Executivului a cerut, totodată, prefecților și instituțiilor abilitate măsuri severe de control și sancționarea celor vinovați.

Virusul COVID-19 afectează viața, sănătatea, locul de muncă al oamenilor, practic, drepturi și libertăți fundamentale - spunea premierul Ludovic Orban, explicând că nu înțelege rațiunea pentru care senatorii au decis să amâne dezbaterea și aprobarea legii privind izolarea și carantinarea, pentru luni, în condițiile în care legea nu este una complicată și ar permite autorităților să ia măsurile necesare pentru a împiedica îmbolnăvirea altor oameni. Ludovic Orban a precizat că, în toate țările democratice, autoritățile au la dispoziție instrumente prin care să împiedice răspândirea bolilor contagioase.
Ludovic Orban: Amânarea adoptării legii înseamnă o creștere dramatică a riscului de infectare. La ora actuală, în urma anchetelor epidemiologice, nu avem această pârghie pe care o are orice autoritate din orice țară civilizată, pârghia de a decide izolarea la domiciliu a persoanelor care au intrat în contact cu persoanele infectate. Există riscul ca persoanele care sunt infectate sau sunt suspecte că ar fi putut fi infectate cu acest virus să se plimbe liber în societate, fără niciun fel de posibilitate din partea noastră de a dispune măsurile de izolare a lor care înseamnă de fapt măsuri de izolare a virusului, nu înseamnă izolarea persoanei.
Reporter: Şeful Executivului a mai spus că în perioada următoare vor avea loc numeroase controale în zona de transport, supermarketuri, restaurante, terase, cluburi și parcuri, Guvernul neintenționând să ia alte decizii care să afecteze economia, nivelul de viață sau locurile de muncă ale oamenilor, ci este preocupat doar de respectarea măsurilor de protecție.


Etichete (ii)amanarelegecarantinaorbancritici

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live