Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Duminică, 05 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

19 Septembrie 2016
Vizualizari: 882
Comentează add

Una dintre temele importante a Adunării Generale ONU va fi chestiunea migranţilor şi a refugiaţilor precum şi împărţirea responsabilităţii.

Premierul Cioloş va participa la New York al Adunarea Generală ONU

petruta-obrejan

  Premierul Dacian Cioloş   Foto: gov.ro.

Premierul Dacian Cioloş pleacă la New York unde va conduce delegaţia României la cea de-a 71- a sesiune a Adunãrii Generale a ONU. El va fi însoţit de ministrul de externe, Lazăr Comănescu.

 Liderii mondiali ce vor la Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite sunt invitaţi să îşi exprime în discursurile lor opiniile privind dezvoltarea sustenabilă, lupta împotriva violenţei, a terorismului, măsurile ce trebuie luate pentru combaterea sărăciei şi pentru menţinerea păcii la nivel mondial.

O temã importantă a sesiunii o reprezintă totodată chestiunea refugiaţilor şi a migranţilor, astfel că liderii prezenţi vor căuta nu numai să abordeze cauzele profunde ale acestor fluxuri importante, ci să şi găsească soluţiile viabile care să conducã la îmbunătăţirea partajării responsabilităţii.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, se va adresa miercuri, 21 septembrie, Adunării Generale a ONU în numele UE şi va participa la o serie de reuniuni dedicate crizei refugiaţilor şi migranţilor.

Mai mult, în cadrul acestei sesiuni a Adunării Generale a ONU şi preşedintele Barack Obama va găzdui un summit care îşi propune, la rândul său, identificarea unor modalităţi de a oferi asistenţă zecilor de milioane de refugiaţi care, potrivit preşedintelui american, fug de războaie şi de alte crize.

ONU estimează că numai în ultimii ani aproximativ 60 de milioane de oameni au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele, iar în spaţiul UE numărul imigranţilor din Africa şi Orientul Mijlociu a depăşit un milion.


Etichete CioloşDacianLazăr ComănescuONUUNDonald TuskBarak Obama

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live