Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Iulie 2017
Vizualizari: 681
Comentează add

Premierul Mihai Tudose cere o analiză şi soluţii de la miniştrii muncii şi afacerilor interne cu privire la solicitarea de majorare a salariilor poliţiştilor.

Premierul cere soluţii pentru majorarea salariilor poliţiştilor

radiojurnal

   

Premierul Mihai Tudose cere o analiză şi soluţii de la miniştrii muncii şi afacerilor interne cu privire la solicitarea de majorare a salariilor poliţiştilor.

El a discutat astăzi cu reprezentanţii Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, care au cerut creşterea numărului agenţilor cu 4.000 şi asigurarea dotărilor necesare, precum şi elaborarea unui statut la poliţistului.

Premierul Mihai Tudose crede că este necesar un statut al poliţistului, elaborat împreună cu reprezentanţii structurilor asociative ale acestora, un statut care să precizeze foarte clar drepturile, obligaţiile, dar şi alte aspecte specifice acestei meserii.

În ceea ce priveşte asigurarea medicală, modificările trebuie să fie, potrivit premierului, în concordanţă cu riscurile pe care le presupune profesia de poliţist. Liderul Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, Iulian Surugiu, a declarat la ieşirea de la întrevederea de la Palatul Victoria că s-a insistat pe achiziţionarea a 10.000 de autoturisme, pe încadrarea elevilor sau absolvenţilor din cadrul şcolilor de profil în cadrul sistemului de poliţie, dar s-a solicitat mai ales angajarea unui număr de peste 4.000 de poliţişti, precizând că poliţiştii din stradă trebuie să fie bine pregătiţi, dar şi plătiţi corespunzător.

Iulian Surugiu: "Trebuie să găsim mai mulţi oameni în stradă. Găsim mulţi în birouri şi sporurile trebuie găsite în stradă şi salarizarea mai bună. Ca noutate, i-am cerut prim-ministrului şi l-am rugat să ceară Parchetului General, împreună cu Ministerul de Interne, să facă o situaţie a dosarelor penale existente în România şi acolo unde au depăşit un termen rezonabil, să cerem explicaţii. Aceste dosare care nu sunt rezolvate într-un termen rezonabil duc către corupţie şi noi nu ne dorim lucrul acesta."


Etichete salarii politistimajorarepremierMihai Tudose

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live