Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 31 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

2 Iunie 2020
Vizualizari: 62
Comentează add

Premierul Canadei, J. Trudeau, se opune participării Rusiei la summitul G7

sergiu-stet

  Justine Trudeau (stânga). Foto: facebook.com/JustinPJTrudeau.

Comentând iniţiativa liderului american, Donald Trump, de a invita o serie de țări, inclusiv Rusia, la viitoarea reuniune G7, premierul canadian, Justin Trudeau, a menționat că Rusia va rămâne în afara acestui format, scrie RADOR citând RT.

"Rusia a fost exclusă din G7 după ce a invadat Crimeea, în urmă cu câțiva ani. Nerespectarea continuă și încălcarea regulilor și a reglementărilor internaționale este motivul pentru care Rusia se află și va rămâne în continuare în afara formatului G7", a declarat Trudeau, în cadrul unei conferințe de presă. Un pasaj din discursul său a fost postat pe Twitter.

Donald Trump a avut luni, 1 iunie, o convorbire telefonică cu președintele rus Vladimir Putin. În timpul conversației, după cum precizează surse de la Kremlin, președintele SUA a vorbit despre iniţiativa sa de a organiza summit-ul G7 şi despre o posibilă invitație a liderilor din Rusia, Australia, India și Republica Coreea de Sud.
 
Comentând declarațiile cu privire la "ilegalitatea aderării Crimeii la Federația Rusă", în vara anului 2018, Putin a subliniat că Rusia are un "punct de vedere diferit" și că în Crimeea a avut loc un referendum, în conformitate cu legislația internațională și Carta ONU.
 
 

Etichete Justin TrudeauG7SUARusiaVladimir Putin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live