Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Tatal nostru * Imnul national Joi, 15 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Şarpe

20 Martie 2017
Vizualizari: 660
Comentează add

Premierul Theresa May ar urma să evoce în curând articolul 50 consacrat separării, dar până atunci şi-a programat discuţii cu autorităţile galeze, scoţiene şi nord-irlandeze.

Premierul britanic vrea să obţină sprijin înainte de declanşarea BREXIT

radu-sarpe

Premierul britanic Theresa May vizitează azi ţara Galilor în încercarea de a obţine sprijinul tuturor componentelor Marii Britanii, înainte de declanşarea oficială a retragerii din Uniunea Europeană.

Premierul May ar urma să evoce în curând articolul din tratatul comunitar consacrat separării, dar până atunci şi-a programat discuţii cu autorităţile galeze, scoţiene şi nord-irlandeze pentru a le afla punctele de vedere.

Reuters aminteşte că referendumul de anul trecut care a aprobat Brexitul a dezvăluit divergenţe riscante pentru unitatea regatului.

Alegătorii din Scoţia şi Irlanda de Nord au optat pentru rămânearea în Uniunea Europeană, dar au fost depşiţi de cei din Anglia şi Ţara Galilor, care au votat pentru separare. Premierul scoţian a anunţat deja că vrea repetarea referendumului de independenţă, pentru ca cetăţenii să poată decide dacă vor să rămână în Marea Britanie sau în Uniunea Europeană.


Etichete Theresa MaydiscuţiiconsultăriScoţiareferendumindependenţă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live